Camper of caravan kopen tips

Als je een camper of caravan gaat kopen, is het slim op een aantal zaken te letten. Het is een grote aanschaf, die je niet zo vaak doet. Daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken.

Waar moet ik allemaal op letten bij de aanschaf van een camper of caravan?
Een camper of caravan is vaak een complex geheel waar je als leek moeilijk een compleet beeld van krijgt. Daarbij maakt liefde blind. Zodra je reeds de mooiste kampeerroutes in gedachten hebt, is het vaak al te laat om een goed oordeel te vellen over de technische staat van de camper of caravan.

Blijf dus eerst met de voeten op de grond staan en kijk nuchter naar de gedroomde camper of caravan. Voldoet deze aan mijn persoonlijke wensen? Indien er gezinsleden zijn, vind daar overeenstemming mee. Geef je ogen verder goed de kost. Beschadigingen of reparaties kunnen duiden op onzorgvuldig gebruik. Controleer alle systemen op hun werking.

Je kunt de camper of caravan laten keuren voor je de daadwerkelijke aanschaf doet. Zeker als je bij een particulier een camper of caravan koopt, is dit aan te raden. Het keuringsrapport geeft je duidelijkheid over de huidige staat van de camper of caravan en de reparaties die zijn te verwachten.

© 1996 - 2021 CampersCaravans.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.