Camper of caravan kopen tips

Ben je van plan om een camper of caravan te kopen. Waar moet je dan allemaal op letten. Een camper of caravan is een aankoop die je niet zo vaak doet. Daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken.

Waar moet ik allemaal op letten bij de aanschaf van een camper of caravan?
Een camper of caravan is vaak een complex geheel waar je als leek moeilijk een compleet beeld van krijgt. Daarbij maakt liefde blind. Zodra je reeds de mooiste kampeerroutes in gedachten hebt, is het vaak al te laat om een goed oordeel te vellen over de technische staat van de camper of caravan. Blijf dus eerst met de voeten op de grond staan en kijk nuchter naar de gedroomde camper of caravan. Past deze bij mijn route en -gedrag? Is niet alleen de aanschafprijs haalbaar maar ook de vaste en variabele kosten? Indien er gezinsleden zijn, vind daar overeenstemming mee. Geef je ogen verder goed de kost. Beschadigingen of reparaties kunnen duiden op onzorgvuldig gebruik. Controleer ook alle systemen op hun werking. Om te bepalen of er schade is.

Zonder kennis en ervaring is het ondoenlijk al deze facetten goed te doorgronden. Schakel daarom een onafhankelijke HISWA gecertificeerde expert in. Deze biedt aan de hand van een uitgebreid rapport duidelijkheid over de huidige staat van de camper of caravan en de reparaties die zijn te verwachten. Tevens voldoe je hiermee als koper aan je onderzoek plicht. Verborgen of niet genoemde gebreken zijn dan te verhalen op degene die het over het hoofd gezien heeft en dat kun je maar beter niet zelf zijn.