Camper of caravan verhuren?

Camper of caravan verhuren?

Een camper of caravan is een behoorlijke aanschaf, vooral in de wetenschap dat deze een groot deel van het jaar stil in de stalling staat. Daarom verhuren steeds meer eigenaren hun camper of caravan gedurende de tijd dat hun kampeermiddel niet in gebruik is. Voor particuliere verhuurders zijn er een aantal bemiddelaars of deelplatformen die hierin gespecialiseerd zijn. Dit maakt de verhuur van je camper of caravan aangenaam eenvoudig en het kan aardig wat geld opleveren. Ook bij de aanschaf van je nieuwe camper of caravan is het een mogelijkheid om rekening mee te houden. Wij beantwoorden 5 vragen over de verhuur van campers en caravans.

Hieronder beantwoorden we allerlei vragen die je kunt hebben over het verhuren van een camper of caravan.

Camper of caravan verhuren?

5 vragen over het verhuren van je camper of caravan

Ben je in het bezit van een camper of caravan om te verhuren? Vijf vragen en antwoorden over het verhuren van je kampeermiddel.

Wanneer je zelf een camper of caravan gaat verhuren komt daar natuurlijk het een en ander bij kijken. Een deelplatform neemt dit geheel of gedeeltelijk op zich. Verhuren via een deelplatform is dus niet alleen maar een mooie advertentie op een aantrekkelijke website. Het schept zekerheid voor de huurder en verhuurder dat het kampeermiddel klopt en de financiële afwikkeling correct verloopt. Je camper of camper te huur aanbieden is doorgaans kosteloos, zodra er geboekt wordt betaal je een percentage van de huurprijs.

Vrijwel alle verzekeringen bieden geen dekking bij verhuur tenzij anders is overeengekomen. Sommige verzekeraars hebben een extra clausule die verhuur wel mogelijk maakt tegen een hogere premie. Een deelplatform biedt de mogelijkheid een dergelijke clausule gedurende de huurdagen af te sluiten. Voor uitlenen geldt dit aandachtspunt overigens ook.

Het seizoen, het type camper of caravan en de staat waarin deze verkeren bepalen wat een redelijke huurprijs is. Daarnaast dien je te bepalen hoeveel weken je gaat verhuren. Vervolgens is de rekensom eenvoudig. Waar je wel rekening mee moet houden zijn hogere onderhoudskosten en de afschrijving van je kampeermiddel.

Alle campers of caravans zijn geschikt om te verhuren, maar ze dienen uiteraard wel in een goede staat te verkeren. Schoon, compleet en ook technisch goed onderhouden. Je wil een huurder natuurlijk geen pech onderweg meegeven. Maar nieuwe exemplaren of classic retro busjes zijn allemaal volop in trek.

Dat kan mits je een aantal aandachtspunten in acht neemt zoals: verzekering regelen, adverteren, bezichtigingen, de administratie, geldstromen regelen (aanbetaling, restbetaling, borg), uitgiftes, innames, schoonmaak en de afwikkeling van calamiteiten.

Ook zorgeloos adverteren
met uw bedrijf?
Bel 020 - 211 10 10
of Mail naar info@camperscaravans.nl