Camper of caravan verzekering

Is jouw camper of caravan verzekerd?

Reizen in een camper of caravan geeft een gevoel van vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Heerlijk genieten van het hier en nu en nergens aan hoeven denken. Om dit mogelijk te maken zijn er verschillende mogelijkheden om een camper of caravan te verzekeren zodat je tijdens de vakantie geen zorgen hoeft te hebben. Met een verzekering ben je verzekerd tegen schade en diefstal. Maar denk ook na over een inzittendenverzekering, inboedelverzekering en andere producten die te maken hebben met de aanschaf en gebruik van een camper of caravan. Zorg dus voor een goede verzekering om onbezorgd te kunnen genieten van vakantieplezier met een camper of caravan. Hieronder de twee linken om vrijblijvend de premie te berekenen.

Hieronder beantwoorden we ook allerlei vragen die je kunt hebben over het verzekeren van een camper of caravan.

Camper of caravan verzekering

5 vragen over het verzekeren van je camper of caravan

Ben je op zoek naar een camper of caravan verzekering? Vijf vragen en antwoorden over het verzekeren van je camper of caravan.

Veel mensen vragen zich af of een verzekering voor een camper of caravan verplicht is. Dat is enigszins verwarrend want voor beide kampeermiddelen geldt iets anders. Voor campers is een verzekering verplicht maar voor een caravan weer niet.

Camperverzekering Een camper is een motorrijtuig en zal daarom minimaal verzekerd moeten zijn voor de wettelijke aansprakelijk met een WA-verzekering. Deze dekt schade aan derden. Met deze verzekering ben je niet gedekt voor schade aan het eigen voortuig. De eigen schade aan de camper is ook te verzekeren met een uitgebreidere variant van de WA-verzekering.

Caravanverzekering Een caravanverzekering is niet wettelijk verplicht. Onderweg met een caravan is deze gekoppeld aan je auto. De auto heeft een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, deze ook geldt voor de aangekoppelde caravan. Wanneer je schade toebrengt aan anderen wordt deze gedekt door de WA-verzekering van de autoverzekering. De schade aan de caravan is echter niet gedekt. Daarom is het verstandig om na te denken over een caravanverzekering. Zodat ook de schade voor aan je eigen caravan gedekt is.
Wanneer een caravan geparkeerd staat en niet gekoppeld is aan een auto en schade veroorzaakt, dan is er geen beroep mogelijk op de WA-verzekering van de auto. In dit geval kun je wel gebruik maken van een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering, mits deze afgesloten is. Een aansprakelijkheidsverzekering is net als een caravanverzekering niet verplicht.

Bij een camper- of caravanverzekering geldt hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de kosten zijn. De goedkoopste verzekeringen zijn dus meestal WA-verzekeringen. Maar daarnaast zijn er vele andere mogelijkheden. Om te bepalen welke dekkingsvariant het beste bij je past kun je bijvoorbeeld kijken naar de waarde van de camper of caravan. Voor een wat ouder model is een WA-verzekering genoeg. Maar voor een nieuw exemplaar met luxe en extra's is het verstandig om de WA-verzekering uit te breiden met een volledig casco. Laat je goed informeren over de mogelijkheden en opties.

Bij het afsluiten van een verzekering is het verstandig na te denken over de inboedel van de camper of caravan. Je kunt zelf kiezen hoe uitgebreid je dit wil meeverzekeren. De verzekering hangt af van de waarde van de inboedel. Misschien neem je een fiets of een laptop mee? Hiervoor is het verstandig om een verzekering af te sluiten die verlies of diefstal van deze zaken dekt.

Een inzittendenverzekering is niet verplicht. Naast de verschillende verzekeringen voor campers of caravans is het echter ook verstandig om eens na te denken over een inzittendenverzekering. Met een inzittendenverzekering ben je gedekt voor schade als medische behandelingen, het verlies van inkomen en andere kosten die komen kijken bij lichamelijk letsel. Deze verzekering kan ook voor een bijrijder worden afgesloten.

Ga je vaak met een camper of caravan naar het buitenland? Dan is het raadzaam om te kijken naar de dekkingsgraat van je verzekering in het land waar je op vakantie gaat. Bij het afsluiten van een camper of caravan verzekering verschilt het per aanbieder wat het dekkingsgebied is. De ene verzekering geeft alleen in Nederland dekking en de andere verzekering alleen hulp in Nederland en Europa. Met name voor bestemmingen buiten Europa is het belangrijk een passende verzekering af te sluiten.

Ben je op zoek naar een verzekeraar? Denk altijd aan je persoonlijke situatie bij het afsluiten van een verzekering voor de camper of caravan.

Ook zorgeloos adverteren
met uw bedrijf?
Bel 020 - 211 10 10
of Mail naar info@camperscaravans.nl