Camper of caravan huren?

Kamperen: het is niet voor niets populairder dan ooit. En helemaal vanuit een comfortabele camper of caravan. Voor iedereen die nog niet het budget heeft voor zo’n grote aanschaf, is het ideaal om een camper of caravan te huren. Als je een camper namelijk minder dan 10 keer per jaar gaat gebruiken, dan kun je wat betreft kosten beter kiezen voor camper verhuur. En of je nu op zoek gaat naar een camper verhuur bedrijf, of je particulier een mini caravan gaat huren: er zijn vele mogelijkheden. Wat dacht je van een schattige buscamper huren en op verkenningstocht door Europa? Of juist een grote caravan huren voor het hele gezin? Wij beantwoorden 5 vragen over het huren van campers en caravans.

Hieronder beantwoorden we allerlei vragen die je kunt hebben over het huren van een camper of caravan.

5 vragen over het huren van je camper of caravan

Ben je op zoek naar een camper of caravan om te huren? Vijf vragen en antwoorden over het huren van een camper of caravan.

Er zijn bedrijven die campers of caravans te huur aanbieden. Dat zijn vaak dealers die ook campers en caravans verkopen. Soms verhuren ze een camper of caravan voor een seizoen, waarna ze hem te koop aanbieden. Daardoor kun je vakantie vieren in relatief nieuwe modellen.

Er zijn natuurlijk ook veel eigenaars die hun camper of caravan verhuren. Het is ten slotte zonde als die een groot deel van het jaar niet gebruikt wordt. Particuliere verhuurders van campers en caravans vind je via verschillende deelplatforms, zoals Goboony, Camptoo en PaulCamper. Zo kun je honderden caravans en campers particulier huren. Daar kun je overigens zelf ook je caravan of camper te huur aanbieden.

Let bij caravan verhuur en camper verhuur op de voorwaarden. Die verschillen namelijk per bedrijf. Wat zit bij de prijs inbegrepen? Hoeveel vrije kilometers krijg je erbij? Is het inclusief stoelen, tafels en andere kampeermiddelen? Voor deze extra’s kan het zijn dat je meer moet betalen. Een goedkope camper huren, kan dan ineens een stuk duurder blijken te zijn.

Ook goed om te controleren bij het caravans en campers huren is het eigen risico. Mocht er schade zijn, dan worden de kosten op jou verhaald als huurder. Let daarbij goed op, de controle is vaak streng. Een camper of caravan is namelijk kostbaar. Neem daarom van tevoren foto’s van de staat van de huurcamper- of caravan. Zeker als je een beschadiging ziet, is het handig om dat direct te melden en vast te leggen op beeld. Doorloop samen met de verhuurder de camper of caravan: werkt alles naar behoren?

Hoe lang je een caravan of camper kunt huren, verschilt per verhuurder. Onderzoek dus goed de verschillende mogelijkheden, prijzen en beschikbare data. Het kan zijn dat de verhuurperiode bij een bedrijf minstens een week is. De dagen dat je de camper of caravan kunt ophalen en terugbrengen, staan dan vaak ook al vast. Bij particuliere verhuurders kan dit anders zijn, daar kun je soms de camper of caravan huren voor een nachtje of weekendje. Ga je voor langere tijd een caravan of camper huren? Schat dan alvast in hoeveel kilometers je gaat maken. Valt dat binnen het aantal vrije kilometers?

Aangezien er enorm veel variatie is in camper verhuur en caravan verhuur, zijn er ook allerlei modellen met allerlei leeftijden te vinden. Welke je kiest is vooral afhankelijk van jouw wensen en je budget. Wil je graag een nieuwe camper huren, die daarna in de verkoop gaat? Kijk dan bij de dealers die naast de verkoop ook caravans en campers verhuren. Of wil je een retro caravan huren? Gezellig met zijn tweetjes op avontuur door Europa. Ook kleine campers en caravans worden te huur aangeboden bij bedrijven, particulieren en deelplatforms.

Nog nooit met een camper of caravan op vakantie geweest? Dan is het goed te weten welk rijbewijs je eigenlijk nodig hebt. Het ligt vooral aan het gewicht van de camper of caravan die je gaat huren. Tot een bepaald gewicht kun je met je normale B rijbewijs met zowel een camper of caravan de weg op. Er is echter een grens, waarna je een extra rijbewijs nodig hebt. Die grens ligt bij een caravan op 750 kilo, met een totaalgewicht van 3500 kilo. Bij een camper ligt deze grens bij 3500 kilo. Is de huurcamper of -caravan zwaarder? Dan heb je een extra rijbewijs nodig. Controleer dit dus goed.

Ook zorgeloos adverteren
met uw bedrijf?
Bel 020 - 211 10 10
of Mail naar info@camperscaravans.nl