Feedback

Tips voor veilig handelen

Bij CampersCaravans.nl willen we graag dat je succesvol, plezierig en veilig kunt handelen. Gelukkig hebben de meeste kopers en verkopers goede bedoelingen. CampersCaravans.nl brengt de koper en de verkoper van een camper of caravan bij elkaar.

CampersCaravans.nl is niet betrokken bij het verdere verkoopproces. Ga altijd uit van je gezonde verstand. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dit negen van de tien keer ook zo. Dit geldt voor zowel de kopende als voor de verkopende partij. Hieronder geven we je een aantal tips, zodat je veilig kunt kopen of verkopen.
In sommige gevallen kan het aanbod om een gestolen voertuig gaan. Het is niet altijd even eenvoudig om er achter te komen of het daadwerkelijk om een gestolen voertuig gaat. Het registratienummer kan bijvoorbeeld bij de verkoop worden vervangen door een nieuw registratienummer.

Het meest waterdicht is een aankoopbewijs of oorspronkelijk koopcontract. Wat je in ieder geval nooit moet doen is het kopen van een voertuig zonder registratiebewijs. Zeker weten? Bekijk een website die gestolen campers of caravans registreert.
Bij het verkopen van een camper of caravan kan er interesse uit het buitenland zijn. Wanneer dit een Nigeriaanse prins is die eerst een bedrag overgemaakt moet krijgen voor bijvoorbeeld transport, ren dan hard weg. Ieder vreemd verhaal dient direct alarmbellen af te laten gaan. Zie je er tegenop om deze afwegingen te moeten maken, kies dan voor een goede dealer om de verkoop ter hand te nemen. Deze heeft ervaring met het gewetenloze deel der natie en zal dit in een vroeg stadium weten te herkennen.