Geplaatst op: 22-12-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
La Mancelle Grand Liberty: Exclusieve Streamline Caravan

La Mancelle Grand Liberty: Exclusieve Streamline Caravan

La Mancelle introduceert voor seizoen 2022 de eerste Grand Liberty op vier wielen. Het nieuwe tandemasmodel van deze Franse caravanbouwer is echter exclusief voor de Duitse markt ontwikkeld. Verwonderlijk is dat niet want in Frankrijk is er niet veel interesse in grote caravans.

De Duitse dealer en importeur Stefan Kreppel heeft nogal intensief de wensen van zijn Duitse klantenkring in het Frans laten vertalen met de in het oog springende La Mancelle Liberty tot gevolg. De opvallende caravan met gestroomlijnde kop komt op de markt als een 2,25 meter brede en 7,90 meter lange tandemas Grand Liberty. Op de Caravan Salon 2021 is de caravan voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

LaMancelle

Groot maar compact

De La Mancelle Grand Liberty rijdt met een AL-KO tandem-chassis. De uitgebreide standaarduitrusting omvat onder andere een viermotorige mover om de caravan met het nodige gemak de standplaats op te manoeuvreren. Met een maximale breedte van 2,25 meter is de Grand Liberty onder de grote caravans compact te noemen waarmee een normale kampeerplek groot genoeg is.

LaMancelle

Gericht op twee personen

De tandemasser van de Liberty komt in twee verschillende versies. Met twee eenpersoonsbedden in V-vorm of een centraal geplaatst queensbed achterin. Het episch centrum in het woongedeelte is de grote zitgroep voorin, die met royale afmetingen heel veel ruimte biedt. Van de bank kan een desgewenst een bed worden gemaakt wanneer er meer slaapplaatsen nodig zijn.

LaMancelle

Badkamer en keuken

In de badkamer is het beproefde Variobad toegepast. Een opstelling die je ook vaak ik campers ziet. Met een draaibare wand beschik je over een toilet of een douche. Standaard is een schoonwatertank van 45 liter ingebouwd. Optioneel kun je deze vergroten naar 80 liter. Een 45 vuilwatertank is alleen tegen meerprijs leverbaar.

De keuken is lekker ruim en biedt meer opbergruimte dan de La Mancelle modellen op een enkele as. De caravan heeft standaard een koelkast van 132 liter en indien gewenst kun je nog een oven of magnetron laten inbouwen. Tegenover de keuken heeft de fabrikant twee grote opbergkasten geplaatst.

LaMancelle

De tandemasser van La Manchelle heeft een beste prijs. De caravan zal ongeveer vanaf € 48.000,- gaan kosten. Met een plan tot aanschaf zul je echter wel naar Duitsland moeten afreizen.

Technische gegevens: La Mancelle Grand Liberty 600

Lengte: 7.90 m

Breedte: 2,25 m

Toegestaan ​​totaalgewicht: 2.500 kg

Gewicht rijklaar: ca. 1.700 kg

Prijs: vanaf € 48.990

Meer informatie: www.la-mancelle.com

Op zoek naar een gebruikte streamline caravan? Kijk dan eens op www.camperscaravans.nl of op www.caravanstekoop.nl

Lees verder
Terug naar Caravantesten