Geplaatst op: 24-06-2024 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Trek met een gehuurde camper door Ierland 

Trek met een gehuurde camper door Ierland 

Ierland is voor veel mensen niet het eerste land waaraan gedacht wordt, wanneer zij een reis met de camper of caravan plannen. Het klimaat, gekenmerkt door een relatief groot aantal dagen met regen, schrikt veel vakantiegangers af. Zonde, want Ierland heeft je ontzettend veel te bieden! Denk aan de ruige rotsen en kliffen aan de kust van het land, de gezellige Ierse pubs in de diverse steden, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over het maken van een rondtocht door Ierland met de camper. 

Begin je vakantie in Dublin, waar je verschillende organisaties en particulieren vindt die je een camper te huur aanbieden. Maak vanuit Nederland gebruik van een online platform om je camper te reserveren. Dublin is een goed en makkelijk te bereiken startpunt om op pad te gaan. Boek je vliegtickets Dublin tijdig, zodat je verzekerd bent van een relatief lage prijs. 

Vanuit de hoofdstad naar het zuidelijk deel van Ierland 
Bij een rondje Ierland met de camper trek je vanuit de oostelijk gelegen Ierse hoofdstad richting het zuiden. Je kunt besluiten om eerst een aantal dagen in Dublin zelf te verblijven, om de stad te verkennen en alvast kennis te maken met de Ierse cultuur. Alternatief is het plannen van je bezoek aan Dublin aan het eind van de rondtocht. Reis vanuit Dublin via Kilkenny naar Cork en het Killarney National Park. Het is het zuidelijkste puntje van de reis, waarvandaan je vervolgens langzaamaan richting het noorden reist. 

Breng een bezoek aan Limerick, de indrukwekkende Cliffs of Moher aan de westkust en Galway. Vanuit Galway trek je het land dwars door, om weer te eindigen in Dublin. Afhankelijk van de tijd die je hebt zou je ook het noordelijk deel kunnen bezoeken. Denk aan plaatsen als Drogheda en Dundalk aan de oostkust van het land. 

Afstanden in Ierland zijn goed te doen
Zou je een route als bovenstaande volgen, dan profiteer je van goed af te leggen afstanden. Normaliter rijd je niet meer dan twee à drie uur op een dag. Dat komt neer op afstanden tussen de 100 en 175 kilometer. Zo heb je voldoende tijd om onderweg te genieten van al het moois dat je om je heen ziet. Met name de genoemde kliffen, maar bijvoorbeeld ook eeuwenoude landhuizen en kastelen zijn meer dan het bekijken waard. Het is een prachtig land! Meer inspiratie? Online zijn tal van routes door Ierland te vinden. 

Lees verder
Terug naar Kampeertips