Geplaatst op: 08-07-2024 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Zorg ervoor dat je deze items meeneemt wanneer je met je kat op reis gaat

Zorg ervoor dat je deze items meeneemt wanneer je met je kat op reis gaat

De zomer is hier, en dat betekent: op vakantie! Hier hebben we met zijn allen natuurlijk al een tijdje naar uitgekeken, maar wat de zomervakantie al helemaal leuk maakt, is wanneer je je kat meeneemt op avontuur. Altijd leuk om mooie herinneringen te maken met je kat. Maar, op reis gaan met je huisdier kan best nog wel eens een uitdaging zijn. Dus: het is belangrijk om goed voorbereid te zijn, en ook de juiste spullen mee te nemen. Ben je benieuwd naar wat belangrijke items zijn die je mee moet nemen? Lees dan dit artikel.

 

Op reis in een mand

Je reis begint natuurlijk met de heenreis naar je vakantiebestemming. Het is natuurlijk belangrijk dat deze eerste fase van je reis goed begint, en de reis zo comfortabel mogelijk maakt voor jou en natuurlijk ook voor je kat. Een manier om dat te doen, is door een katten reismand mee te nemen. Met zo een katten reismand maak je de reis niet alleen comfortabel, maar ook een stuk veiliger voor je kat. Leg een lekker dekentje of een kussentje in de reismand, om het nog lekkerder voor je kat te maken.

 

Samen veilig op avontuur

Wanneer je op reis bent met je kat, is het natuurlijk niet leuk om je kat de hele tijd binnen in de caravan te houden. Je wilt er natuurlijk ook wel even samen op uit om samen met je kat de nieuwe omgeving te ontdekken. Om met je kat een rondje te kunnen wandelen, is een kattentuigje erg handig. Verder kun je ook je kattentuigje bij je kat aandoen, en het uiteinde ervan ergens bij de caravan vastbinden. Zo kan je kat zelf lekker een rondje buiten door het gras rennen, zonder dat hij of zij weg kan lopen. Ideaal dus!

 

Creëer een vertrouwde omgeving

Een ander punt dat belangrijk is wanneer je met je kat op reis gaat, is dat je er voor zorgt dat je een vertrouwde omgeving creëert voor je kat. Reizen kan namelijk best wel stressvol zijn voor een dier. Door een vertrouwde omgeving te maken, kan je die stress voor een deel wegnemen. Maar, hoe doe je dat? Zorg ervoor dat je vertrouwde spulletjes meeneemt, zoals speeltjes, kussentjes of een mandje. De geur van thuis zorgt er zo voor dat je kat zich een stuk meer op zijn of haar gemak voelt!

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws