Geplaatst op: 26-04-2024 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Koningsdag vieren: Waar moet je zijn of wat kan je doen?

Koningsdag vieren: Waar moet je zijn of wat kan je doen?

Koningsdag, bekend om zijn levendige straatfeesten en de overvloed aan oranje, kan op een unieke en avontuurlijke manier worden gevierd: kamperen aan de waterkant met een sloep! Dit jaar kun je de drukte van de stad ontvluchten en genieten van de rust van de natuur, terwijl je toch de festiviteiten in ere houdt. Ontdek hoe je een onvergetelijke Koningsdag kunt beleven door te kamperen of je dag door te brengen aan de waterkant.

1. Combineer een mooie locatie met Koningsdag

In Nederland zijn er zat mooie plekken te bezoeken waar je een dagje kunt feesten en daarna lekker kunt genieten van de natuur. Mocht je Nederland eens goed willen ontdekken en houd je ook van een feestje dan is dit een ideaal moment. Er zijn zat campings in Nederland waar het helemaal los kan gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoekje aan Texel waar ze bij camping De Krim zeker gaan uitpakken dit weekend!

2. Je Sloep en Kampeerplaats Oranje Versieren

Zit jij liever lekker op het water? Ga dan naar een mooi watergebied en versier je sloep met oranje vlaggetjes, slingers en zelfs enkele opblaasbare kronen om de Koningsdag-spirit erin te houden. Samen met je mede watermens komt de oranje magie tot leven. Waar je heen moet? Kijk eens naar de Loosdrechtse Plassen waar veel campings en haventjes verstopt zitten. Het oranje legioen valt niet te missen. Bekijk bijvoorbeeld Rederij Loosdrecht voor een leuk event op het water.

Heb jij dit jaar nog geen sloep? Bekijk dan alvast onze partnerwebsite sloepen.nl en wie weet zie je een mooie sloep die je volgend jaar ter water kan laten.

3. Koninklijke Activiteiten op het Water 

Ga je liever de stad in om Koningsdag te vieren? En zijn zat steden in Nederland waaronder Amsterdam waar talloze feesten te vinden zijn op het water. Boek snel jouw boottocht voor de tickets weg zijn!

4. Bonustip: Een Oranje Barbecue

Richt een barbecuegebied in met een oranje thema: oranje tafelkleden, borden, en natuurlijk een verscheidenheid aan oranje snacks zoals wortels, paprika, en oranje tompoucen als dessert. Geniet van een feestmaal met mede-kampeerders om de nationale feestdag te vieren.

5. Veiligheid en Voorbereiding

Zorg ervoor dat je voldoende veiligheidsuitrustingen bij je hebt, zoals zwemvesten voor iedereen aan boord van de sloep en een EHBO-kit op zowel de sloep als de camping. Controleer ook de weersvoorspellingen en lokale vaarregels om zeker te zijn van een veilige en plezierige ervaring.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws