Geplaatst op: 28-01-2020 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 6 minuten
Camper kopen: wat zijn populaire campermerken?

Camper kopen: wat zijn populaire campermerken?

Iedereen die op zoek is naar een camper komt tot dezelfde conclusie: het aanbod is reuze. Ga je een camper kopen, dan heb je dus aardig wat keuzes te maken. Bijvoorbeeld uit de verschillende merken campers. Wij zetten een aantal veel gekozen merken voor je op een rij. Heel veel succes met je speurtocht naar de ideale camper!

Of je nu voor het eerst een camper gaat kopen, of je al een doorgewinterde campergebruiker bent, het proces van zoeken naar de perfecte camper kan wat tijd kosten. Wat is er op de markt? Welk budget heb je? Wat is voor jou de ideale indeling? Hoeveel slaapplaatsen heb je nodig? Een paar vragen van de vele. Een andere vraag: welke merken campers hebben je voorkeur? Veel gekozen merken zijn: Hymer, Westfalia, Knaus, Dethleffs en Adria.

Hymer

Hymer maakt al campers sinds 1957. Sindsdien staat Hymer voor comfort en kwaliteit. En Hymer was het eerste merk dat de ‘Van’ introduceerde, dat is een semi-integraal met het formaat van een buscamper. Ook kwamen ze met de eerste integraalcamper op de markt: de Exsis. Vandaag biedt Hymer een breed aanbod wat ieder seizoen wordt doorontwikkeld om aan de eisen van de huidige tijd te blijven voldoen. Veelal op basis van de Ducato III met de nieuwe JTD motoren. Maar ook op basis van Mercedes Sprinter-onderstel met CDI-motor.

Hymer Campers
De HYMER B-ML 880

En het aanbod is groot. Van een kleine buscamper tot een grote, luxe integrale camper. Waar je ook naar op zoek bent, grote kans dat Hymer het juiste model voor je heeft. Bovendien biedt deze camperbouwer een keur aan accessoires op maat aan. Hymer beschikt over een omvangrijke service netwerk met competente partners en dealers in heel Europa.

Bekijk het huidige aanbod van Hymer

Westfalia

De oorsprong van het Duitse bedrijf Westfalia ligt in de tijd van paard en wagens. IN 1844 ging het bedrijf van start als smederij van Johann Bernhard Knöbel. Sindsdien is er natuurlijk erg veel veranderd. Het bedrijf ging aanhangwagens en personenauto’s maken. In 1950 gingen ze samenwerken met Volkswagen. Onder de naam Westfalia werd voor het toenmalige nieuwe model Transporter T2 een bestelwagen tot camper omgebouwd. Tegenwoordig heet het bedrijf Westfalia Mobil GmbH. Ze bouwen aantrekkelijke buscampers met als basis een Volkswagen Transporter, Ford Transit of een Mercedes Vito.

Bekijk het huidige aanbod van Westfalia

Westfalia campers
Westfalia Amundsen

Knaus Tabbert

Waarschijnlijk ken je het merk Knaus al, want Knaus Tabbert GmbH is een van de belangrijkste Europese fabrikanten van zowel campers als caravans. Knaus laat al meer dan 50 jaar vakantiedromen uitkomen. Ze begonnen met caravans, maar zijn sinds bijna 30 jaar ook actief in het bouwen van campers. De campers van Knaus zijn uitgebalanceerd en gebaseerd op moderne technieken en volop ervaring en traditie. De eerste camper die ze maakten is de Knaus Sky Traveller, die vandaag nog steeds gebouwd wordt. Het bedrijf is succesvol, in 2010 haalde Knaus een omzet van zo’n 181 miljoen, ongeveer 1.000 medewerkers en een productie van ongeveer 10.400 caravans en campers.

Bekijk het huidige aanbod van Knaus

Campers en caravan van Knaus

Dethleffs

Toen Arist Dethleffs in 1931 de eerste Woonauto creëerde, stond het toerisme nog in de kinderschoenen. Met de uitvinding van de caravan, luidde Dethleffs een nieuw tijdperk van kamperen in. Comfortabel kamperen en op avontuur naar het buitenland: een nieuwe manier van vakantie vieren. Vanaf toen tot en met nu is de Dethleffs productie gevestigd in Isny im Allgäu. Deze stad heeft lange winters en is een populaire wintersportbestemming. Dethleffs is dan ook een expert in het comfortabel maken van winterkamperen.

Dethleffs biedt een zeer uitgebreid aanbod campers. Zowel halfintegralen, alkoof als integraalcampers. De meeste campers zijn gebouwd op basis van een Ducato III, maar ook Iveco en Mercedes.

Bekijk het huidige aanbod van Dethleffs

Dethleffs GlobeVan e-Hybrid
Dethleffs GlobeVan e-Hybrid

Adria: Het meest verkochte merk in Nederland

Ook het merk Adria begon oorspronkelijk met het maken van caravans. In 1965 bouwde de toenmalige Joegoslavische firma IMV het eerste prototype van een Adria-caravan. Na jarenlang alleen caravans te hebben gemaakt, waren in de jaren ‘80 de Adriatik 420 en de 450 de eerste twee campermodellen van Adria. Deze campers werden gebouwd op basis van de Renault Trafic.

In 1994 ging de Adria Van, op basis van de Fiat Ducato, in productie. En in 1998 kwam daar ook de productie van alkoofmodellen bij. Deze laatst genoemde serie wordt nog steeds geproduceerd en succesvol verkocht. In 2004 kwam Adria met de halfintegraal Izola op de markt. Deze werd gebouwd op basis van de Renault Master. En in 2006 kwam daar de eerste integraalcamper bij: de Vision. Adria heeft vandaag de dag een Europese toppositie en een nummer 1 positie op de Nederlandse markt.

Bekijk het huidige aanbod van Adria

De Adria Twin Supreme

Nog meer merken campers

Benieuwd welke gebruikte en nieuwe campers er nog meer te koop staan? We hebben naast deze vijf genoemde merken campers te koop staan van nog veel meer merken. Bekijk hier het aanbod. Of wil je liever eerst nog wat campertesten bekijken?

Lees verder
Terug naar Kampeertips