Geplaatst op: 22-01-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Fobbe Campers: full service Chausson dealer

Fobbe Campers: full service Chausson dealer

In het Gelderse Oldebroek vind je een camperdealer van formaat op een plaats waar je eerder vakantie zou willen vieren. Geen wonder dan ook dat de klanten van Fobbe Campers een servicebeurt graag combineren met een weekend camperen op de Veluwe.

Fobbe Campers is één van de beter geassorteerde aanbieders in Nederland. Gestart in 2003 met de verkoop van campers in met name het gunstig geprijsde aanbod, is Fobbe gegroeid naar een afzet van zo’n 200 campers per jaar. Op een terrein van ongeveer 8000 m2, wat natuurlijk altijd te klein is, staat een permanente voorraad van rond de 50 exemplaren, zowel gebruikt als splinternieuw. Want in de loop der jaren is de focus van Fobbe op laag geprijsde campers verschoven naar de middenklasse en het hogere segment. Goedkope, lees oudere, campers hebben het wat moeilijk gekregen door de wildgroei aan milieuzones waar een oudere diesel niet langer welkom is.

Fobbe Campers dealer van Chausson

Fobbe Campers en Chausson

Die verschuiving naar het luxere en meer recente aanbod heeft Fobbe Campers een dealerschap in Chausson Campers opgeleverd waarmee de verkoop van nieuwe campers steeds belangrijker is geworden in het complete pakket diensten wat Fobbe Campers de Nederlandse camperaar te bieden heeft.

Jonge, gebruikte campers

In een florerende markt is inruil alleen niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Fobbe Campers koopt daarom ook in. Dat is nog een hele zoektocht aangezien er in Nederland niet genoeg jong gebruikte campers in een goede kwaliteit beschikbaar zijn. De eigen inkoop komt dan ook voornamelijk uit België en Duitsland. Alle merken komen hiervoor in aanmerking maar de staat en historie van het onderhoud moet wel bekend zijn. Een ex-verhuur camper laat Fobbe liever links liggen. Alle gebruikte campers worden afgeleverd met 3 maanden garantie, een grote beurt en een complete campercheck. Een rammelend exemplaar past daar niet tussen.

Fobbe Campers

Bemiddeling van verkoop camper

Zelf je camper verkopen kan meer opleveren dan de inruilwaarde. Dan moet je alleen wel bereid zijn om een stoet potentiële kopers te woord te staan, evenzoveel proefritten te maken of advertenties beheren op aanbodsites waar zowel tijd als kosten in gaan zitten. Fobbe Campers biedt daarvoor een goede oplossing die het beste van twee werelden biedt. Door de camper in bemiddeling te geven, blijf je eigenaar tot er door Fobbe een goede prijs wordt uitonderhandeld. Als goed ingevoerde handelaar, de mogelijkheid tot inruil, levering met 3 maanden garantie, een grote beurt en een complete campercheck maakt de kans op een goede prijs vele malen groter dan wanneer je de verkoop zelf ter hand neemt.

Voor de klant van Fobbe is er geen verschil tussen eigen inkoop of bemiddeling. Wanneer je hier een camper aanschaft, gelden dezelfde garanties en zekerheden. Iedere camper is in onberispelijke staat of wordt daarin gebracht. Wanneer daar ingrijpende reparaties voor nodig zijn is dat in geval van bemiddeling, voor rekening van de eigenaar.

Werkplaats Fobbe Campers

Geoliede werkplaats

Met de aantallen die Fobbe Campers verkoopt, iedere werkdag één, is een goed geoliede werkplaats onontbeerlijk. Samen met vakkundig personeel worden alle voorkomende werkzaamheden aan alle merken campers in eigen huis uitgevoerd. De enige uitzondering is spuitwerk, dat wordt aan een specialist uitbesteed aangezien er geen arbo gecertificeerde spuitcabine aanwezig is. Schadeherstel, wat vaak aan spuitwerk vooraf gaat, vindt wel plaats.

Dealer van Chausson

Fobbe Campers is dealer van Chausson, een label van Trigano, de Europese marktleider in toeristische voertuigen. Het merk heeft een Nederlandse tint, Trigano is onderdeel van de Hollandse VDL groep waar o.a. Nedcar ook deel van uitmaakt. Chausson is een vermaard Frans merk, met een sterke geschiedenis. Alkoven en half-integralen worden geproduceerd in Tournon sur Rhône, midden in het hart van de wijngaarden van de Vallée du Rhône. Ongeveer 5.000 campers worden jaarlijks op één van de grootste productiesites van Europa geproduceerd. Voor buscampers is weer een andere fabriek geheel gewijd aan zowel het ontwerp als de productie van deze variant.

Dealer van Chausson

Onderscheidende indeling

Wanneer je campers eenvormig vindt, heb je nog niet een Chausson nader bekeken. Dat ligt niet aan de Fiat of Ford basis maar met name de indeling van deze campers is onderscheidend. Het eerste wat opvalt is de hoeveelheid bewegingsruimte. Het interieur, ook in de compacte modellen, doet uitgesproken ruim aan.

Als enige is Chausson in staat om in een halfintegrale camper die op een normale parkeerplaats past, 5 slaapplaatsen te creëren zonder toevoeging van een alkoof. Propperig wordt het nergens. Dit wordt bereikt met een tweepersoons hefbed aan de achterzijde en een hef-stapelbed aan de voorzijde. Afhankelijk van de instelling geschikt voor twee of drie personen. De zitgroep kan met een paar handelingen worden omgevormd tot zitplaatsen met een gordel in de rijrichting van de auto. Slim en doelmatig, met deze insteek hoeft een gezin niet te beschikken over een bestuurder met een C1 rijbewijs.

Ruimte in Chausson

De Chausson range bestaat uit maar liefst 28 verschillende halfintegralen, een vijftal integralen en zes buscampers. Hiermee komt het merk aan zo’n beetje alle wensen tegemoet en is er voor iedere camperend stel of gezin de perfecte camper beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.campers.fobbe.nl
Benieuwd naar het aanbod van Fobbe Campers? Klik hier om het aanbod te bekijken

Lees verder
Terug naar Kampeertips