Geplaatst op: 17-03-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Hymer bouwt vanaf 2021 eigen chassis

Hymer bouwt vanaf 2021 eigen chassis

Hymer ontwikkelde samen met AL-KO het superlichte SLC chassis. De volgende stap van deze camperbouwer is om vanaf 2021 de eigen chassis-fabriek in bedrijf te hebben. In Bad Waldsee is al met de bouw begonnen. Volgend jaar moet het eerste chassis van de band rollen.

Hymer wil op deze manier meer centraal bouwen. Dan is het bedrijf minder afhankelijk van toeleveranciers, en kunnen ze het meer in eigen hand houden. Door het chassis voortaan zelf te bouwen, wordt de complete camper door Hymer gemaakt. Op de aandrijflijn na dan.

Hoe een en ander uitpakt voor de samenwerking met AL-KO is nog niet duidelijk. Wel heeft Hymer met de firma Goldschmitt in eigen huis al een concurrent. Deze is direct betrokken bij de nodige nieuwe ontwikkelingen. De voordelen van een eigen fabriek hoeven niet beperkt te blijven tot het merk Hymer. Het is denkbaar dat in de toekomst ook andere merken van de Erwin Hymer Group van deze ontwikkeling gaan profiteren.

Meer over Hymer op www.hymer.com

Aanbod Hymer

Op zoek naar een Hymer camper? Op CampersCaravans.nl staat een groot aanbod Hymer campers te koop. Je kunt ook eerst nog een aantal campertesten op ons blog bekijken.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws