Geplaatst op: 30-03-2020 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 3 minuten
Tips: veilig op zoek naar een camper of caravan

Tips: veilig op zoek naar een camper of caravan

Het zijn momenteel verwarrende tijden, ook op kampeergebied. Wij begrijpen dat je, ondanks de sociale isolatie, in de toekomst nog steeds op kampeeravontuur wil! Daarom geeft CampersCaravans.nl je tips over hoe je veilig op zoek kunt naar jouw ideale camper of caravan.

Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid om ons te beschermen, ziet het leven er voor ons allemaal heel anders uit. Onze prioriteit ligt op dit moment bij de veiligheid van onze gebruikers en de mensen om hen heen. We geven je daarom een aantal tips bij het veilig en verantwoord zoeken naar de perfecte camper of caravan voor jou. Dit doen wij in overeenstemming met de maatregelen vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Ministerie (RIVM).

Onze tips

1 – De advertentie

Bekijk de advertentie grondig. Mocht het zo zijn dat er te weinig foto’s bij de advertentie staan, vraag dan de verkoper om meer foto’s. Indien mogelijk, kun je de verkoper ook om een video vragen.

2 – Specificaties

Lees de specificaties van de camper of caravan grondig door. Mocht er enige informatie ontbreken, neem dan contact op met de verkoper voor meer informatie. Dat kan het beste per mail, telefoon of chat.

3 – Opties met video

Een camper of caravan koop je niet zonder het voertuig echt gezien te hebben. Het is misschien niet hetzelfde, maar houd een videogesprek met elkaar via bijvoorbeeld een chat-applicatie. De verkoper kan zo een digitale rondleiding geven van de camper of caravan zonder fysiek contact. Daarnaast kun je direct vragen stellen tijdens de rondleiding. Mocht er daarna een bezoekafspraak volgen, houd dan gepaste afstand: het RIVM adviseert minimaal 1,5 meter.

4 – Duidelijke afspraken

Maak van tevoren duidelijke afspraken over de exacte prijs en hoe de betaling plaats zal vinden.

5 – Contactloos betalen

Wij raden aan om bij de aan- en verkoop gebruik te maken van diensten die een contactloze overdracht mogelijk maken, zoals digitale betaling via betaalverzoeken. Houd daarnaast de overdracht zo duidelijk mogelijk, bijvoorbeeld door van tevoren zoveel mogelijk informatie over de boot te vermelden

CampersCaravans.nl denkt graag mee met jou als camper/caravan-zoekende en met onze verkopers. n deze tijden van sociale beperkingen moeten we creatief zijn. Wij hopen dat deze tips & tricks jou enigszins helpen bij de zoektocht naar de voor jou ideale camper of caravan.

Meer tips & tricks lezen? Lees van verder op on ons blog.
Direct op zoek naar jouw ideale camper of caravan? Kijk dan naar ons aanbod.

Lees verder
Terug naar Kampeertips