Geplaatst op: 03-05-2018 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
The Coon: Cross over in route 66 sfeer

The Coon: Cross over in route 66 sfeer

Caravans en boten vertegenwoordigen twee werelden met meer verschillen dan overeenkomsten. Toch gaat er dit jaar in ‘s-Hertogenbosch een project van start waarbij die grens danig vervaagt. In de stijl en uitstraling van de legendarische Airstream caravan heeft de Bossche werf Waterrijk The Coon ontwikkeld. Een varend Tiny House die er nog niet was.

the coon
In vormgeving is The Coon een opvallende verschijning. Met een boot hebben de lijnen van de Airstream opbouw niet zoveel te maken maar mooi om te zien is mild uitgedrukt. Niet voor niets wekt een Airstream op de weg veel sympathie op. Het ongeschilderde aluminium, de wulpse rondingen en het panoramische uitzicht door de gebogen ramen geven het ontwerp een aangenaam hoog retro gehalte.
Waterrijk maakt van deze designtaal een nautische variant die eenzelfde emotie oproept. Wat ontbreekt, zijn de wielen, maar verder is de opbouw van The Coon geïnspireerd op een klassieke all American Airstream caravan.

the coon

Het origineel van The Coon

De ontwerper achter dit design was Hawley Bolus, eveneens verantwoordelijk voor het ontwerp van de “Spirit of St. Louis”, het vliegtuig van Charles Lindberg. Airstream overleefde de economische depressie in de jaren 30. De kwaliteit en het unieke uiterlijk droegen daar zeker aan bij. Het flirten met vliegtuigen, techniek en aerodynamische perfectie vond zijn hoogtepunt in 1969. Toen verbleven de astronauten Armstrong, Aldrin en Collins, de bemanning van de Apollo 11, enkele weken in een Airstream om na de eerste succesvolle maanlanding hun quarantaine uit te zitten.

The Coon

Zelfvoorzienend

The Coon is als concept minstens zo vooruitstrevend, maar dan in deze tijd. Bij de ontwikkeling is aandacht voor duurzaamheid een leidraad. De accommodatie is vrijwel volledig zelfvoorzienend in water, elektriciteit en verwarming. Milieuneutraal is het doel. Een CAN-bus systeem en internetverbinding maakt dat alle systemen aan boord continue online zijn. Met een uitgebreide app is alles te monitoren en kun je ingrijpen, wanneer er onverhoopt iets mis dreigt te gaan.

Onderhoudsvriendelijk

Het aluminium van de opbouw wordt voorzien van een coating om schoonmaken makkelijker te maken. Het geeft een zijdeglans afwerking. The Coon is verder van alle gemakken voorzien en standaard ingericht met een zitkamer, openslaande deuren naar het terras, vier vaste slaapplaatsen, keukenblok, separaat toilet en een badkamer met douche.

The Coon
De aantrekkelijke verschijning, het groene karakter en de geringe onderhoudskosten maken van The Coon een interessant object voor eigen genoegen of om te exploiteren als suite voor de Airbnb generatie. Ook zien overheden de meerwaarde van dit concept. Medio 2018 gaat een pilot van start in Den Bosch waarbij The Coon op een A locatie in het centrum wordt ingezet als accommodatie voor bezoekers aan de stad.

Meer informatie:
Waterrijk Pleziervaart
Rietveldenweg 53 N
5222 AP ’s-Hertogenbosch
06-31901508
info@waterrijk-pleziervaart.nl
www.waterrijk-pleziervaart.nl

Lees verder
Terug naar Kampeertips