Geplaatst op: 02-02-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Outchair en Stoov: warme buitenzitters

Outchair en Stoov: warme buitenzitters

Het is lekker koud deze dagen, maar over een tijdje kunnen we toch weer gewoon lekker buiten zitten. En voor wie daar niet al te lang mee wil wachten, zijn er twee oplossingen waarmee je zelfs in het winterzonnetje nog comfortabel kunt genieten van de buitenlucht. CampersCaravans bekeek twee producten: Outchair en Stoov. Met 100% warmebillengarantie!

Outchair seat cover

Outchair werd ontwikkeld door een Duits echtpaar: enthousiaste kampeerders die er ook in voor- en najaar op uittrekken. Maar het frisse voorjaar zorgde ervoor dat ze al snel naar binnen vluchtten. Lekker warm bij de kachel. Dat moest anders.

Outchair

Infrarood gloeispiralen

En zo ontstond de Outchair Seat Cover, geïnspireerd op de elektrische deken. Hij bestaat uit stevig materiaal, waar infrarood gloeispiralen in zijn verwerkt, zowel in het zitgedeelte als het rugpand. De hoes is universeel toepasbaar in vrijwel alle campingstoelen – je maakt ‘m pas met klittenband. Aan de achterzijde van de Outchair Seat Cover is een hoesje verwerkt waarin je de bijgeleverde Lithium accu bevestigt. Met de accu schakel je de Seat Cover in, waarbij je kiest voor een van de drie verwarmingsstanden – in de hoogste stand gaat de accu zo’n 3 uur mee, in de laagste houdt-ie het 5 uur vol.

Outchair accu

Outchair: ook een powerbank

Handig: de accu is ook als powerbank te gebruiken – je kunt dus gewoon je iPad of telefoon opladen terwijl je de Seat Cover gebruikt. Volgens de fabrikant heeft de accu heeft een levensduur van 400 cycli – dat wil zeggen: vierhonderd keer volledig ontladen en weer opladen met de bijgeveleverde lader. Daar ben je dus járen vanaf. En een losse accu kun je later ook nog nabestellen De Seat Cover werkt goed – al na een minuut voel je dat de verwarming werkt en op de hoogste stand schakel je graag een standje terug.

Specificaties

Outchair Heated Seat Cover
Afmetingen 120 cm x 42 cm
Prijs: € 109,90 (excl verzendkosten)
Meer informatie: www.outchair.de

Oer-Hollands: Stoov

Stoov is een oer-Hollands bedrijf dat verwarmde seatcovers levert aan de horeca, maar ook aan particulieren. Het bedrijf startte met een eenvoudig zitkussen – de One Original – dat je ook bij café’s en restaurants op het terras kunt tegenkomen.

Stoov kussens-2

Verwarmd zitvlak

Dit kussen heeft dezelfde principe als Outchair: met infrarood gloeispiralen en een Lithium accu. Maar: in tegenstelling tot Outchair verwarmt Stoov alleen je zitvlak, terwijl ‘Duitsland’ je ook een lekker warm ruggetje oplevert. Maar, horen we u zeggen, je kunt er ook twee kopen: een om, op te zitten en eentje om tegenaan te leunen. Klopt, maar dan ben je twee keer 99,95 euro kwijt.

Stoov Big Hug zwart

Verwarmd door Big Hug

Daar heeft Stoov dus wat op gevonden, met de Big Hug: een oprolbare deken met een vilt aan de boven- en onderzijde – de gloeispiralen zitten daartussen. Die Big Hug kun je in je campingstoel leggen zodat-ie rug én zitvlak verwarmd. Ook hier is de accu in de deken verwerkt en er zijn 3 verwarmingsstanden. De kracht van de Big Hug is dat je er óp en er onder zitten. Door z’n royale afmetingen kun je jezelf er helemaal in wikkelen, of er knus met z’n tweetjes onder gaan zitten.

Conclusie Outchair en Stoov

Het voordeel van de Outchair is dat hij specifiek is gemaakt voor de populaire zevenstanden leunstoel die kampeerders vrijwel standaard aan boord van de caravan of camper hebben. Je stelt ‘m af met klittenband en daarna kan de hoes het hele voor- of najaar blijven zitten. De Outchair-accu heeft bovendien een USB voor je iPad of telefoon. Voordeel van de Stoov Big Hug is dat de deken meerdere toepassingen heeft en dat-ie er net wat meer fancy uitziet. Laat het voorjaar maar komen!

Specificaties

Stoov Big Hug
Afmetingen: 110 x 40 cm
Prijs: vanaf € 129,95
Meer informatie: www.stoov.com

Lees verder
Terug naar Kampeertips