Geplaatst op: 03-06-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Omnia CCS Schadeherstel voor Campers en Caravans

Omnia CCS Schadeherstel voor Campers en Caravans

Caravan- en camperherstel is niet iets wat een gemiddelde autoschade hersteller er even naast doet. Omnia CCS is een landelijk netwerk van professionele caravan- en camperherstellers die alle specifieke kennis in huis hebben om een verruïneerde opbouw weer naadloos als nieuw te maken. Daarnaast werkt Omnia CCS samen met alle verzekeraars en tussenpersonen in Nederland.

Bij schade aan een camper of caravan door bijvoorbeeld een aanrijding, inbraak of diefstal is het belangrijk om te weten wat je het beste kunt doen. De deuk in je ego of de frustratie over een in het water vallende vakantie is al erg genoeg. Daar hoeft het spanningsveld tussen verzekeraar en schadehersteller geen bijdrage aan te leveren. Omnia CCS voorkomt dit en neemt het hele traject uit handen. Vul online de juiste gegevens in en voeg indien van toepassing een foto toe. De vakkundige herstellers van Omnia CCS staan vervolgens garant voor kwaliteit en deskundigheid met een goede service en uitgebreide garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Herstel betekent hiermee ook waardebehoud van de gerepareerde camper of caravan aangezien de herstelwerkzaamheden plaats vinden conform fabrieksspecificaties.
camperschade omnia ccs

Omnia CCS Profile-Repair methode bij hagelschade

Hagelstenen kunnen flinke schade toebrengen aan het dak en de wanden van een caravan of camper. Wanneer deze helaas in een hagelbui met duiveneieren heeft gestaan is het resultaat een dak met vele deukjes en andere beschadigingen. De Profile Repair methode is al 20 jaar een doeltreffende techniek om deuken, scheuren en gaatjes aan een camping of caravan te herstellen. De methode heeft veel voordelen. Veilig en kostenbesparend zijn er enkele van.
De Profile Repair specialist herstelt de schade aan de caravan of camping met behulp van een speciale mal die dezelfde structuur heeft als het plaatwerk van de wand. De beschadiging wordt opgevuld met een speciaal vulmiddel. Vervolgens wordt de mal op het vulmiddel geplaatst en daarna vacuüm gezogen. Hiermee keert de oorspronkelijke structuur terug. Na uitharding wordt de schadeplek voorbehandeld, in de juiste kleur gespoten, afgebiesd en eventueel van een nieuwe striping voorzien. Het resultaat is puntgaaf en voorkomt een kostbare vervanging door nieuw plaatwerk. Bovendien duurt een reparatie met behulp van Profile Repair maar enkele dagen en is er minder kans op lekkage.
camperschade omnia ccs

Camperglasschade

Een sterretje in de voorruit wordt door de specialisten van Omnia CSS onzichtbaar gerepareerd. Maar wanneer dat niet kan doordat de ruit gescheurd is of er teveel sterschade is, wordt de gehele ruit vervangen. Naast hulp in Nederland, kunt je ook in het buitenland op de expertise van Omnia rekenen. Er wordt samengewerkt met gespecialiseerde bedrijven in alle landen van Europa. Via een centraal servicenummer wordt je naar de dichtstbijzijnde vestiging doorverwezen. De afhandeling met verzekeringsmaatschappijen verzorgt Omnia CCS. En alle merken vallen onder deze regeling, ook de specifieke ruiten van een integraalcamper.
camperschade omnia ccs

Onderhoud

Sommige schades kun je voorkomen door goed en regelmatig onderhoud uit te laten voeren. De Omnia CCS specialisten verzorgen dit ook zodat je altijd goed voorbereid op weg bent. Of het nu gaat om een jaarlijkse onderhoudsbeurt, motorisch onderhoud, APK keuringen, een lekkende kraan of een koelkast die niet naar tevreden werkt. Omnia CCS specialisten weten waar zij mee bezig zijn en zien veiligheid en betrouwbaarheid als hoofdzaak.
camperschade omnia ccs

Omnia CCS Veiligheidscheck

specifiek voor een caravan heeft Omnia een veiligheidscheck ontwikkeld. Hierbij worden alle essentiële zaken van een caravan die voor het veilig gebruik van belang zijn, grondig gecontroleerd en geïnspecteerd. Deze essentiële zaken zijn bijvoorbeeld het complete remsysteem, stabilisator koppeling, velgen, wiellagers, vering, schokdempers, banden, verkeersverlichting en gasinstallaties. Omdat ook de belading een grote rol speelt in veilig onderweg zijn, wordt de caravan ook gewogen zodat je precies weet wat er achter de auto hangt. Indien er naar aanleiding van de Veiligheidscheck, onderhoud of herstel uitgevoerd moet worden, biedt Omnia CCS specialist daar de mogelijkheid toe. De Veiligheidscheck is geen onderhoudsbeurt, maar geeft de status weer van de te keuren punten om erger te voorkomen.

Voor meer informatie: www.omniaccs.nl
Is de camper of caravan echt niet meer te repareren, zoek dan op www.camperscaravans.nl naar een nieuw exemplaar.

Lees verder
Terug naar Kampeertips