Geplaatst op: 19-03-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Houd je schoonwatertank schoon met Tank-O3

Houd je schoonwatertank schoon met Tank-O3

Hoe schoon is de schoonwatertank van jouw camper of caravan? Bij hoge temperaturen gaat de waterkwaliteit van het water namelijk snel in kwaliteit achteruit. Met Tank-O3, een klein inbouwsysteem voor in de schoonwatertank, blijft je water veilig.

Tank-O3 werkt op basis van elektrolyse. Zuurstof (O2) wordt omgezet in ozon (O3). Dit zorgt ervoor dat het water in de schoonwatertank compleet kiemvrij blijft. Dit betekent dat alle bacteriën, virussen, schimmels en sporen gedood worden. Verder blijft watertank geheel biofilmvrij. Een unieke eigenschap van Tank-O3.

tank-o3-tankreinigingssysteem

Veiligheid water

De waterkwaliteit in de schoonwatertank van jouw camper of caravan gaat in kwaliteit achteruit. Zeker bij hogere temperaturen. Dit kan zelfs zorgen voor een verhoogd risico op legionellabesmetting. Als je warm water gebruikt voor douchen, maar ook bijvoorbeeld bij het tandenpoetsen of bij het wassen van groenten of fruit.

Je kunt dit voorkomen door een Tank-O3 te gebruiken. Het systeem is veilig, milieuvriendelijk en 100% natuurlijk. Zo voorkom je de gevaren van legionellabesmetting kies je voor voortdurende veiligheid. Met Tank-O3 blijft je schoonwatertank 100% schoon. Tank-O3 is het enige systeem dat de complete watertank àltijd schoonhoudt.

Tank-O3

Stallen met schone tank

Als je camper of caravan langere tijd stilstaat, is het prettig als de tank volledig schoon is. Mocht er namelijk enige vervuiling in de tank zijn achtergebleven, dan kan die mogelijk verergeren. En dat is dan jammer bij de start van een nieuw kampeerseizoen. Spoel de schoonwatertank aan het begin van het volgende kampeerseizoen grondig. Vervolgens schakel je het Tank-O3 systeem in. Vul bij met water en klaar ben je!

Montage onderhoud Tank-O3

Je kunt de Tank-O3 beste door de dealer of onderhoudsbedrijf van je camper of caravan laten monteren. Zij hebben de juiste gereedschappen en kennis die daarvoor nodig is. Het systeem is zeer onderhoudsvriendelijk, omdat de ozon naast waterzuivering de gehele binnenzijde van de schoonwatertank schoonhoudt. Er dient trouwens wel altijd een beluchting aanwezig te zijn. Dit in verband met het laten ontsnappen van vrijkomend ozongas.

Tank-O3

Meer informatie vind je op: www.tank-o3.nl
Op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Bekijk hier het aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeertips