Geplaatst op: 04-05-2018 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 2 minuten
Elektrische Campers: Emissieloos op vakantie

Elektrische Campers: Emissieloos op vakantie

Het Duitse Dethleffs en Volkswagen zien kansen voor elektrische campers waarmee een CO2 neutrale vakantie mogelijk is. Beide grootmachten ontwikkelde daarom een conceptcamper met dit kenmerk: de E.Home en de I.D.Buzz van VW. Blauwdrukken voor de nabije toekomst waar ook campers de overstap naar een aandrijving zonder uitlaat kunnen maken.
elektrische campers
Campers zijn eigenlijk niet zo geschikt om te voorzien van een elektromotor. Een volgeladen kampeerwagen is nu eenmaal zwaar en bedoeld om flinke afstanden mee af te leggen, en dan ook nog eens in regio’s waar niet altijd een laadpaal beschikbaar is.
elektrische campers

Dethleffs E.Home

Dat elektrische aandrijvingen in de toekomst ook voor campers de norm worden is voor Dethleffs een zekerheidje. Daarom ontwikkelde het bedrijf een elektrische conceptcamper op basis van de Globebus, maar dan volledig afgehangen met zonnepanelen op het dak en de zijkanten.
De E.Home kan uitgerust worden met verschillende accupakketten, waarbij de grootste een actieradius van 280 kilometer beloofd.
elektrische campers

Zonnepanelen op elektrische campers

Dethleffs is voornemens het bereik van de camper te vergroten door dunne, lichtere zonnepanelen toe te passen en de aerodynamica van de camper verder te verbeteren. De zonnepanelen hebben op de huidige E.Home een capaciteit van 3.000 watt.
elektrische campers

Oerbus van nu

Volkswagen heeft groen licht gegeven voor het elektrische I.D.Buzz concept. De Duitse autobouwer ziet niet alleen toekomst in de aandrijflijn van het nieuwe busje, maar ook in het design. Dit grijpt terug op de T1, Een klassieker die vrijwel onbetaalbaar is geworden. Niet zo gek dus dat Volkswagen juist dat model kiest als basis voor een elektrisch concept. Met een plat batterijpakket verwerkt in de vloer en een elektromotor op de voor- en achteras kan volgens Volkswagen in 30 tot 80 minuten worden opgeladen en is de actieradius op papier 533 km.
Volgens ontwikkelingsbaas Tanneberger van Volkswagen gaan we de bus richting 2020 in de showroom ontdekken

Lees verder
Terug naar Kampeertips