Geplaatst op: 03-09-2019 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 3 minuten
Een caravan kopen: hoe vind je jouw match?

Een caravan kopen: hoe vind je jouw match?

Wat leuk! Jullie gaan een caravan kopen. Dat geeft direct heel veel kampeerplezier in het vooruitzicht. Maar welke kies je? Er staan honderden caravans te koop, bij particulieren en bedrijven. Hoe oriënteer je je op het aanbod? Bekijk onze tips.

Of je nou een grote caravan gaat kopen of een schattig kleintje, het oriënteren op de markt geeft al heel veel voorpret. Alvast wegdromen over een vakantie in Frankrijk, lekker een stokbroodje eten voor je caravan. Of de prachtige natuur van Oostenrijk verkennen. Of past een zonvakantie in het zuiden meer bij jullie? Wat het ook wordt, je wilt daarvoor de caravan die daar het beste bij past.

Grote of kleine caravan?

Gaan jullie met zijn tweetjes op vakantie? Dan is een kleine caravan knus en gezellig. Trouwens, ook als je van plan bent met meer mensen op vakantie te gaan, is een kleine caravan prima te doen. Dan slaapt de rest van je gezelschap bijvoorbeeld gewoon in een tent. Je kunt veel ruimte erbij creëren met een mooie voortent.

Adria Adora

Toch liever met meer mensen in de caravan slapen en leven? Dat kan. Er zijn zelfs caravans verkrijgbaar met zeven slaapplaatsen! En wat dacht je van de Adria Adora? Dit is een caravan die perfect geschikt is voor een vakantie met tieners. De caravan heeft twee toegangsdeuren. Wij hebben hem getest, het resultaat lees je hier.

Nieuwe of gebruikte caravan?

Dan heb je nog de keuze of je een nieuwe of een gebruikte caravan wilt kopen. Vaak is deze keuze afhankelijk van het beschikbare budget. Een gebruikte caravan is goedkoper en er zijn prachtige, gebruikte modellen te koop. Het voordeel van een nieuwe caravan is, dat die nog nooit door iemand is gebruikt. Als een soort schone lei voor alle kampeervakanties die nog gaan komen. Verder heb je vaak garantie op een nieuwe caravan.

Caravan op CampersCaravans.nl

Waar wil je kopen?

Op onze website heb je ook de zoekoptie alleen zakelijk of alleen particulier. Als je een voorkeur hebt voor een van de twee, kun je nog gerichter naar een caravan zoeken. Bij een zakelijke aanbieder heb je vaak garantie. Verder kun je meestal ook terecht voor onderhoud, omdat de dealer ervaring heeft met caravans. Bij een particuliere verkoper kun je daarentegen nog wel eens tegen een buitenkans aanlopen. Neem dan wel een expert mee.

Dethleffs c'joy

Wat vind je mooi?

Gelukkig is het caravanaanbod heel groot. Je kunt dus nog veel meer keuzes maken. Daarom zijn andere voorkeuren ook belangrijk. Wat is de indeling van jouw ideale caravan? Hoe luxe wil je dat je caravan is? Om een goed beeld te krijgen, raden we je aan om eens goed rond te kijken op onze website. Bekijk welke caravans er allemaal te koop staan. Welke spreken je aan? Ook is het verstandig om een aantal caravans in het echt te bekijken. Bij verschillende dealers of kampeerbeurzen. Dan wordt je voorkeur nog duidelijker.

Bekijk ons aanbod

Benieuwd welke caravans er nu te koop staan? Bekijk hier het huidige caravanaanbod

Lees verder
Terug naar Kampeertips