Geplaatst op: 11-11-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
CustomCamp

CustomCamp

CustomCamp B.V. is op 1 januari 2012 opgericht door Bjorn en Evelyn Veldboer. Bjorn heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring in scheepsbetimmering en camperbouw. Met Evelyn als zijn grootste fan is het bedrijf inmiddels uitgeroeid naar een team van 11 medewerkers.

In 2018 is de 250e CustomCamper de werkplaats uitgerold en zoals altijd is er geen één hetzelfde. Oude bussen, splinternieuwe bussen, groot of klein, hoog of laag, bijna alle types hebben de metamorfose mogen ondergaan van bus naar kampeerauto. Op maat en geheel naar wens van de klant.

Favoriete modellen campers

Natuurlijk zijn er een aantal modellen favoriet. Zo doet de compacte kampeerauto als bijvoorbeeld de Renault Trafic en VW T5 het altijd goed. Nog een slag kleiner zijn de Peugeot Expert en Nissan NV200, tevens zeer geliefd bij mensen die de camper graag multifunctioneel willen gebruiken. De gezinnen of wereldreizigers kiezen liever voor een Fiat Ducato of een Mercedes Sprinter type of een karaktervolle oldtimer als de Mercedes 608 of de Peugeot J7 en de Citroën HY.

Inspiratie van Customcamp

Het CustomCamp team wordt enorm geïnspireerd door haar klanten met bijzondere wensen en vernuftige ideeën. Zo is in oktober 2017 o.a. een camper gebouwd voor mensen uit San Francisco die het team weer naar een next level heeft gebracht door o.a. gebruik te maken van tinnen platen, massief houten schrootjes, een liftbed en het eigen ontwerp van een koperen kraan. Deze Amerikaanse camper heeft uiteindelijk zoveel media aandacht gekregen, dat nieuwe klanten daardoor ook weer geïnspireerd zijn geraakt.

Een unieke CustomCamper

In maart 2018 besloten Bjorn en Evelyn hun eigen ideale camperidee uit te werken en te bouwen, wat resulteerde in een bijzondere, unieke CustomCamper! Deze Peugeot Boxer uit 2008 met 137.000 km op de teller en een lengte van 635 cm is ingericht voor een gezin met 2 volwassenen, 2 kinderen en 2 honden. Voor de sterkte 160PK diesel motor is geen berg te hoog en het oerdegelijke interieur deint niet terug voor een serieuze roadtrip.

CustomCamper

Voor het gewicht was het wel even oppassen met al dat hout op o.a. het plafond, maar ook de massief iepen aanrechtbladen. Het resterende laadvermogen is uitgekomen op een kleine 600 kilo, dus nog genoeg om van alles mee te nemen! Het bed achterin doet niet onder voor een comfortabel bed thuis met 7 zone koudschuim matrassen en een 2,5 cm traagschuim topper. De gezellige en riante zit kan omgebouwd worden naar een bed voor 2 kinderen tot max 12 jaar of 1 volwassene. Reist u liever met z’n 2, dan kan een deel van de zit blijven staan als het bed is uitgeschoven wat ook erg handig kan zijn.

De camper is volledig zelfvoorzienend met 2x 100W zonnepanelen, 2x 105 AGM accu’s, diverse stopcontacten, een 90L compressor koelkast, boiler + buitendouche en Webasto diesel standkachel. De Marokkaanse hand beschilderde spoelbak en custom made koperen kraan op een massief iepen blad zijn de eyecatcher in deze camper en zorgen ervoor dat je je gelijk thuis voelt in dit huisje op wielen.

Meer informatie vind je op www.customcamp.nl

Lees verder
Terug naar Kampeertips