Geplaatst op: 08-09-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Caravanverzekering: hoe verzeker je je caravan?

Caravanverzekering: hoe verzeker je je caravan?

Het verzekeren van een caravan werkt een beetje anders dan een camper, een caravan is tenslotte geen gemotoriseerd voertuig en je bent daarom niet verplicht om een caravanverzekering te nemen. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is meeverzekerd op het trekkende voertuig, en die heeft natuurlijk wel weer een verzekeringsplicht.

Ondanks dat zijn er genoeg mensen die kiezen voor een caravanverzekering. WA is dan wel meeverzekerd op het trekkende voertuig maar zaken als brandschade, hagelschade, diefstal, etc. vallen daar allemaal niet onder.

De waarde van je caravan is hierbij bepalend, in combinatie met de financiële risico’s die je zelf wenst te dragen. Vaak zien we dat mensen een caravan van enkele duizenden euro’s het liefst niet onverzekerd achter willen laten. Ook hier geldt, hoe hoger de waarde, hoe logischer het is om de risico’s niet zelf te willen dragen.

Is jouw caravan goed verzekerd?
Is jouw caravan goed verzekerd?

Nieuwe caravans

Nieuwe caravans worden vaak voor een bepaald aantal jaren op basis van nieuwwaarde verzekerd en gebruikte caravans op basis van aankoopwaarde. Maar let hier wel goed op bij het maken van een keuze, er zijn genoeg verzekeraars waar dit op dagwaarde is en vaak betaal je daar een even zo hoge premie voor.

Ter afweging

Hieronder volgen een aantal zaken waarmee je rekening kunt houden:

  • Nieuwwaarde of aankoopwaarderegeling
  • Inventaris wel of niet meeverzekerd
  • Vervangende caravan bij schade
  • Verzekerd bij stalling, al dan niet in het buitenland

Daarnaast bieden sommige verzekeraars ook korting wanneer je caravan een zogenaamd ‘hagelbestendiger dak’ heeft.

Aveco Verzekeringen

Heb je je caravan nog niet verzekerd, maar wil je wel graag een caravanverzekering? Bekijk eens de mogelijkheden van Aveco Verzekeringen. Zij zijn specialist op het gebied van camper- en caravanverzekeringen met de beste voorwaarden en service. Je kunt kiezen uit verschillende verzekeringen voor caravans, afgestemd op jouw situatie.

Meer informatie vind je hier: www.avecoverzekeringen.nl

Groot aanbod

Ben je nog op zoek naar een nieuwe of gebruikte caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog meer campertesten of caravantesten? En natuurlijk lees je bij ons ook het laatste kampeernieuws.

 

 

Lees verder
Terug naar Kampeertips