Geplaatst op: 11-06-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Een camper wrappen: Pimpen in je eigen stijl

Een camper wrappen: Pimpen in je eigen stijl

In de camperbranche is iets opvallends aan de hand. Zo’n beetje alle kampeerwagens die deze eeuw uit de fabriek zijn komen rollen, zijn standaard onderworpen aan een stickermanie. Een moderne camper schijnt niet naakt door het leven te mogen gaan. Er moet een tafereeltje op worden geplakt. 

Heel soms een min of meer geslaagde striping om een groot wit vlak wat te breken. Maar veel vaker slaan de plakplaatjeskunstenaars toch wat door en kun je de vraag stellen of dit het uiterlijk van een camper werkelijk ten goede komt. Gelukkig is er een oplossing waarmee we onze CampersCaravans.nl promotiecamper ook mee behandeld hebben: laat je camper wrappen.

camper wrappen

Wat is het?

Met behulp van speciale vinylfolie kun je een complete camper volledig transformeren in een nieuwe look. De wrapfolie die o.a. door 3M is ontwikkeld, is extreem vervormbaar. Daardoor is het mogelijk deze folie over de meest complexe vormen te plakken waarmee de wrapfolie de vormen van de camper helemaal volgen. Ook de spiegels, bumpers of de toegangsdeur van de garage. De wrapfolie plakt op alle gelakte en kunststof delen. De voorbereiding bestaat enkel uit schoonmaken. Schuren, zoals bij spuitwerk, is nergens voor nodig. Aanbrengen en verwijderen geschied met hete lucht. Waar geen folie dient te zitten, bijvoorbeeld de koplampen, wordt deze weggesneden.

Voordelen van je camper wrappen

Wrapfolie is in iedere kleur verkrijgbaar. De ene nog exclusiever dan de andere kleur. Daarnaast is iedere afbeelding of dessin ook geen enkel probleem. Dat is misschien wel het leukst aan de hele procedure. Je kunt je eigen unieke uiterlijk creëren waar geen enkele andere camper mee getooid is.

Maar dan het grootste voordeel. Stel, je schaft een nieuwe camper aan. Die kun je ook zonder de obligate dolfijn onder een gestileerde palmboom bestellen. Misschien is zo’n afbeelding even leuk. Maar na een jaar of tien gaat dat toch eens vervelen. Verschoten door de zon ziet het er ook niet meer zo fris uit en, erger nog, wanneer je het verwijdert, blijf je de contouren zien. Om het dan nog strak te krijgen moet het opnieuw gespoten worden en dat is bijna twee keer duurder dan een wrap.

camper wrappen

Koop die nieuwe camper dus zonder stickers en laat je camper wrappen, direct uit de fabriek. Dat doet qua kosten misschien even pijn bovenop wat er voor de camper betaald is, maar het dient een hoger doel. Wanneer je vervolgens je eigen dessin na 10 of 20 jaar zat bent, haal je de wrap er met wat hete lucht zo weer af. En wat daar onder tevoorschijn komt is een nieuwe onbeschadigde laklaag. Dat maakt een ingereden camper meer waard waarmee die ietwat pijnlijke aanschaf van de wrap betrekkelijk is. Overigens kunnen interieurdelen ook gewrapt worden met bijvoorbeeld een houtlook. De term “gebruikssporen” hoef je bij verkoop van de camper dan niet in de mond te nemen.

Onderhoud

Een gewrapte auto kan de wasstraat in hoewel met de hand wassen toch wat beter is. Wanneer er een matte of satijnglans wrap op de camper zit, doe er dan nooit een waxlaag op. De wrap gaat daar na een tijdje van glimmen en dat is nu juist niet het gewenste effect van een matte of satijnglans look. Er zijn ook speciale wrap onderhoudsproducten. Zo is er een set voor het onderhouden, schoonmaken en conditioneren van glanzende en geprinte wraps en weer andere sets voor het onderhouden en schoonmaken van matte wraps. Kleine beschadigingen kunnen worden gerepareerd zonder de gehele wrap te vervangen.

Onze eigen camper

Met onze Sunlight camper, die niet meer als zodanig te herkennen is, geven we het goede voorbeeld. Ter beschikking gesteld door Haffkamp Holidays uit Sittard. Een goed geoliede verhuurmachine met meer dan 80 campers op de weg naast dealerschap in Knaus, Weinsberg en Morelo campers. Tegenover de vestiging van Haffkamp vind je MH Roadstyling. Marktleider in (auto)belettering en wrapping in zuid Nederland. Na het verwijderen van de fabrieksstickers, een setje golvende lijnen die nergens naar toe lijken te leiden, is de opbouw voorzien van ons eigen design.

camper wrappen

En dat is goed gelukt. De naam CampersCaravans.nl staat er prominent op boven een inspirerend schouwspel van een camperend gezin. Het fotografische gedeelte staat er haarscherp op, ook wanneer je het van dichtbij bekijkt. MH Roadstyling is het enige bedrijf in Limburg die de felbegeerde 3M certificatie in de wacht heeft gesleept. En wanneer de leverancier van de folie die het moet doen, het eens is met de werkwijze van MH Roadstyling, is iedere vraag over de kwaliteit van het wrappen direct beantwoord.

We gaan onze camper inzetten als blikvanger op beurzen en kunnen alle collega’s er eens mee op pad gaan om aan den lijve te ondervinden wat camperen zo leuk maakt.

Meer informatie vind je op www.mhroadstyling.nl en www.haffkamp.eu

Groot aanbod campers

Op zoek naar een camper die je helemaal naar je eigen smaak kunt wrappen? Bekijk hier het aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeertips