Geplaatst op: 20-10-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Camper Garant Vaassen: Specialist in onberispelijk

Camper Garant Vaassen: Specialist in onberispelijk

De campermarkt blijft zich voorspoedig ontwikkelen met als logisch gevolg dat er nogal wat aanbieders zich op deze lucratieve handel storten. Vaak concentreren deze bedrijven zich op een massaal aanbod van campers met een uiteenlopende prijskaart en dito technische staat. Dat het ook anders kan bewijst Camper Garant uit het Gelderse Vaassen. Met een uiterst selectief inkoopbeleid biedt deze camperspecialist niet zozeer het meeste aan, maar enkel en alleen het beste wat de markt in jong gebruikte campers te bieden heeft.

Een vorige eigenaar met een stevige rookgewoonte, een hond die kennelijk altijd meeging, campers met een verhuurverleden of een staat van de motor die niet overeenkomt met wat er aan kilometers op de klok staat zijn voor Camper Garant redenen om het aangeboden kampeermiddel rigoureus te laten staan.

Streng beleid van Camper Garant

Ook al is het mogelijk om met een stevige verbouwing een dergelijke camper weer in goede staat te brengen past dit niet in de filosofie van Camper Garant. Jong gebruikt betekent hier niet ouder dan vier jaar, een Euro 5 of 6 motor met minder dan 40.000 kilometer op de klok en in particulier bezit geweest. De onderhoudshistorie dient daarnaast bekend te zijn en een vochtmeting mag ook geen rare uitslag geven. Het effect van deze strengheid laat zich raden, in het aanbod van Camper Garant vind je geen kneusjes, verborgen gebreken of andere zaken die na aankoop toch wat tegenvallen.

Robin van Essen

Initiatiefnemer van Camper Garant is Robin van Essen. Opgegroeid met campers, een achtergrond als beroepschauffeur en het vak geleerd bij één van de grotere camperdealers in Nederland is Robin zo’n 8 jaar terug voor zichzelf begonnen. De schaalgrootte van de onderneming, met 15 tot 20 campers op voorraad, is een bewuste keuze en zal voorlopig ook zo blijven. Het is een familiebedrijf met vrouw en vader die graag bijspringen wanneer dat nodig is. Het voordeel voor de klant is dat er een kort lijntje is met degene die het beslist en uitvoert, zowel aan de verkoopkant als in de technische service.

Camper Garant Vaassen

De werkplaats van Camper Garant

Camper Garant beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats waar alle voorkomende werkzaamheden aan campers verricht kunnen worden. En zoals door het hele bedrijf heen, viert hier ook een opvallende netheid hoogtij. Nergens vet of vuil maar een strak gelakte vloer waarvan je bij wijze van spreken kunt eten. De apparatuur is uiteraard geheel gericht op het gewicht en omvang van campers. Zo is er een 5 tons brug waar ook een flinke integraalcamper moeiteloos op past. Er wordt voornamelijk met Fiat techniek gewerkt maar ook andere merken bieden geen geheimen.

Hoewel alle voorkomende werkzaamheden mogelijk zijn, wil dat niet zeggen dat deze ook plaatsvinden. Een nieuw interieur of gedoe met een ruilmotor komt simpelweg niet voor omdat campers die een dergelijke upgrade nodig hebben niet ingekocht worden. Misschien een nieuwe stoffering wanneer de kleurstelling niet overeenkomt met de smaak van de klant maar verder dan dat hoeft het niet te gaan. De werkplaats is voor regulier onderhoud zoals een nieuwe distributieriem, oliebeurt of een remmentest met eventuele vervanging daarvan. Primair voor het eigen aanbod maar campers van buiten zijn ook welkom zolang de capaciteit dat toelaat.

Inkoop

De warme belangstelling voor campers in Nederland maakt de vraag groter dan het aanbod. Invoer uit het buitenland is daarom noodzakelijk. Camper Garant heeft hiertoe een netwerk van internationale dealers die een seintje geven zodra een A-merk inruiler voldoet aan de wensen van Camper Garant. Dit zijn voornamelijk halfintegralen en integraal campers. Een buscamper zul je niet zo snel aantreffen in het aanbod aangezien deze meestal toch wat teveel kilometers hebben gereden.

Camper Garant Vaassen

Camper Garant haalt de ingekochte campers vervolgens zelf op. Wanneer een optische en technische inspectie geen onregelmatigheden laat zien wordt deze naar Nederland gereden. Dat lijkt misschien op vakantie maar is eerder bedoeld om een camper die uiteindelijk in de overdekte showroom komt te schitteren niet alleen te inspecteren, maar ook te testen in de praktijk.

Camper Garant is met de gebezigde werkwijze een aanbieder met een bovengemiddelde hoeveelheid liefde voor de materie en betrokkenheid met het product. Het is natuurlijk geen hobby, er moet wel geld verdiend worden. Toch viert handel is handel niet de boventoon. Robin van Essen is iemand die wars is van discussies. Wat er aan campers verkocht wordt dient te kloppen als een (bedrijfs)bus en daar wordt niet van afgeweken. Juist om die discussies uit te sluiten. Nog meer zekerheid biedt de Bovag garantie die iedere camper meekrijgt. Niet alleen zekerheid voor de klant maar ook voor Camper Garant. Wanneer je hier je eerste camper aanschaft kom je zeker terug voor de volgende.

Meer informatie vind je op www.camper-garant.nl
Op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Bekijk eens het grote aanbod op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Kampeertips