Geplaatst op: 08-12-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Bosma Campers: Marktleider in goed en gebruikt

Bosma Campers: Marktleider in goed en gebruikt

In het schilderachtige Emmer Compascuum is Bosma Campers in 20 jaar uitgegroeid tot de belangrijkste speler in jong gebruikte campers op de Nederlandse markt. Begonnen vanuit persoonlijke interesse en een gezonde dosis handelsgeest van Klaas Bosma, verwisselen vandaag gemiddeld 2 exemplaren per dag van eigenaar.

Bosma Campers heeft niet alleen maar Nederlandse klanten. Door de ligging vlak bij de grens en de mogelijkheid de BPM weer terug te vragen bij export, is Duitsland ook een belangrijk afzetgebied voor het bedrijf. Verder heeft Bosma Campers geen campers in bemiddeling. Alleen de eigen inkoop wordt na een grondige check en eventuele update te koop aangeboden. Minstens 100 campers zijn direct leverbaar. Dat kan een gunstig geprijsde starterscamper zijn tot wat de top van de markt te bieden heeft. Voor iedere portemonnee wat wils dus.

Bosma Campers

Jong gebruikte campers

Een nieuwe camper, zo uit de fabriek, heeft naast een aantal pluspunten ook een nadeel. Kinderziektes moeten nog ontdekt worden. Dat kan behoorlijk vervelend zijn wanneer je met je nagelnieuwe trots op de eerste vakantie tegen allerlei technische onvolkomenheden aanloopt. Voor Bosma Campers een goede reden om zich te concentreren op jong gebruikte campers met net genoeg ervaring om onbezorgd camperplezier te kunnen garanderen.

Eigen werkplaats

Ook wanneer een camper door Bosma geïmporteerd is, weet je zeker dat het papierwerk en de herkomst klopt. Daarbij is er een eigen, goed geoutilleerde werkplaats voorhanden waar een zevental specifieke campermonteurs zowel de techniek onder handen nemen als de staat van het interieur. Aan de indeling van een bestaande camper kan natuurlijk niet zoveel veranderd worden maar met nieuwe stoffering, matrassen of een opfrisbeurt van de buitenzijde is maatwerk bij een gebruikte camper tot op zekere hoogte ook prima mogelijk.

Werkplaats Bosma Campers

Verreweg de meeste campers van Bosma zijn op Fiat basis. Dat heeft twee redenen. Allereerst bevindt Fiats techniek en betrouwbaarheid zich op een hoog niveau wat voor een verkoper die graag iets goeds meegeeft aan zijn klanten wel zo prettig is. Daarnaast is alle kennis en ervaring met dit merk bij Bosma volop aanwezig waarmee die betrouwbaarheid geheel tot zijn recht komt.

TJL Camperbouw

Wil je een nieuwe camper maar laat je budget dat niet toe, Bosma heeft hier een uniek concept voor ontwikkeld waarin je als opdrachtgever inspraak hebt in welke indeling het beste bij je past. Ook hierin hanteert Bosma Campers een efficiënte werkwijze die je veel geld bespaard. Want doorgaans komt een camper niet echt aan de kilometers waarvoor een bus oorspronkelijk is ontwikkeld.

Keurig afgewerkte buscampers

Een jong gebruikte bedrijfsbus in nette staat kan daarom prima dienen als basis voor een nieuwe camper. Dat nieuwe zit hem dan in het interieur en de techniek die bij een camper horen. Met een nauw samenwerkingsverband tussen Bosma en een Poolse interieurbouwer ontstaat een keurig afgewerkte buscamper. Niet alleen strak en naadloos, maar ook robuust. Belangrijk wanneer je een verkeersdrempel verkeerd inschat. Met deze bouwkwaliteit blijven de keukenkastjes dan gewoon hangen waar ze horen. Ook gas, water, elektra en data zijn fabrieksnieuwe systemen die efficiënt aangelegd of geplaatst zijn. De gehele inrichting ademt de juiste sfeer en is een nieuwe buscamper. Een basis die net ingelopen is doet daar niets aan af. De besparing die deze constructie oplevert is het verschil in prijs tussen een nieuwe of gebruikte bus en dat kan flink oplopen.

Werkplaats Bosma Campers

Nieuwe werkplaats van Bosma Campers

Met de recente uitbreiding, een forse werkplaats even verderop, breekt voor Bosma Campers een nieuwe fase aan. De locatie aan de Westelijke Doorsnee is nu geheel voor de verkoop ingericht. Een sfeervolle showroom en uitgestrekt buitenterrein waar een breed aanbod goed tot zijn recht komt is het gevolg. De nieuwe werkplaats beschikt over drie hefbruggen waarmee, met dezelfde kwaliteit, de capaciteit van de serviceafdeling danig is verhoogd. Ruimte voor groei dus in vakantieklaar maken van nog meer camperplezier.

Meer informatie vind je op www.goedkopecampers.nl
Bekijk hier het aanbod van Bosma Campers op onze website

Lees verder
Terug naar Kampeertips