Geplaatst op: 21-06-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Advertentie plaatsen: verkoop je camper of caravan

Advertentie plaatsen: verkoop je camper of caravan

Jullie zijn eruit: je camper of caravan gaat in de verkoop. En je gaat een advertentie plaatsen op CampersCaravans.nl. In dit blog geven we je graag wat tips zodat jouw advertentie goed bekeken wordt en je snel een koper voor je camper of caravan vindt.

Wist je dat een advertentie plaatsen op CampersCaravans.nl al kan vanaf 10 euro per maand? Met deze advertentie bereik je duizenden potentiële kopers. Grote kans dus dat je snel een koper vindt. En met deze tips voor het plaatsen van een advertentie vergoot je die kans alleen maar.

Voorbereiding

Om te beginnen: een mooie, schone camper of caravan verkoopt beter dan een zichtbaar gebruikte. Zorg dus dat je geliefde kampeermiddel opgeruimd en schoon is. Haal alle persoonlijke spullen eruit en zorg er ook alvast voor dat het binnen lekker fris ruikt. Zo is je camper of caravan helemaal klaar voor verkoop.

Met een advertentie op CampersCaravans.nl bereik je duizenden potentiële kopers.
Met een advertentie op CampersCaravans.nl bereik je duizenden potentiële kopers.

Minimale verkoopprijs

Ook goed om alvast uit te zoeken voor je een advertentie gaat plaatsen: welke prijs wil je ervoor hebben? Wat is je (minimale) verkoopprijs? Meerdere zaken hebben daar invloed op. Denk aan de leeftijd van je camper of caravan, het aantal gereden kilometers, het onderhoud dat je eraan hebt laten doen. Hoe populair is het merk dat je in de verkoop gaat doen? Natuurlijk wil je er een leuk bedrag aan overhouden, maar blijf wel realistisch in de prijs. Voor een indicatie, kun je de prijzen van vergelijkbare of dezelfde modellen opzoeken in ons aanbod.

Goed beeld

Een erg belangrijk onderdeel van een goede advertentie is mooi, duidelijk beeld. Maak dus lekker veel kwalitatieve foto’s. Je hoeft ze niet allemaal te gebruiken. Juist als mensen geïnteresseerd zijn, vragen ze vaak om extra foto’s van de details. Denk aan de binnenkant van de kastjes, of het motief van de kussens in de zithoek. Perfect als je die alvast klaar hebt.

Knaus Sport 420QD
Maak een foto van een afstand, zodat je een compleet beeld geeft. (Knaus Sport 420QD)

De eerste foto in de advertentie is vaak de buitenkant van de camper of caravan. Maak er een van een afstand, zodat je een compleet beeld geeft. Maak vervolgens nog meer foto’s van de buitenkant: voorkant, zijkant, achterkant, eventueel met luifel uitgeklapt en belangrijke details. Vervolgens maak je foto’s van het interieur. Zorg dat je de zithoek, de keuken, het sanitair en het slaapgedeelte duidelijk laten zien. Bij een camper: maak ook een foto van het dashboard.

Specificaties

Je hebt nu het beeld verzameld en je weet je (minimale) verkoopprijs. Tijd om je advertentie te plaatsen op CampersCaravans.nl. Bij het invoeren, is het handig als je alle specificaties van je camper of caravan bij de hand hebt. Hoe meer informatie, hoe beter. De advertentie komt dan namelijk betrouwbaar over. Minimaal heb je nodig: de afmetingen, het bouwjaar, het merk, het aantal slaapplaatsen.

Mooie beschrijving

Naast de specificaties, is een goede beschrijving waardevol. Mensen lezen graag meer over het voertuig. Waarom is deze camper of caravan bijzonder? Bijvoorbeeld: een prettige indeling, een lekker bed, een heerlijke wegligging of een uniek model. Hoe goed heb je de camper of caravan onderhouden, heeft hij in een binnenstalling gestaan? Wees trouwens ook eerlijk over de staat waarin de caravan of camper verkeert.

Met een goede beschrijving onderscheid je je advertentie van anderen.
Met een goede beschrijving onderscheid je je advertentie van anderen advertenties

Deel het in je netwerk

Je advertentie is klaar voor plaatsing! Je hebt prachtig beeld, een heldere omschrijving en alle specificaties benoemd. Tijd om hem te plaatsen en vervolgens lekker veel te delen. Je wilt je camper of caravan natuurlijk snel verkopen. Deel jouw advertentie dus per e-mail in je netwerk en op social media als Facebook, Instagram en Twitter. Zo creëer je een groot bereik waardoor jouw camper of caravan nog sneller verkoopt.

Ben je er klaar voor om je advertentie te plaatsen? Vul dan hier op CampersCaravans.nl eenvoudig alles in. Succes met de verkoop!

Groot aanbod

Ook al op zoek naar een andere camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog een aantal campertesten of caravantesten?

Lees verder
Terug naar Kampeertips