Geplaatst op: 29-04-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Zomerkamperen met HABA: bereid je alvast voor…

Zomerkamperen met HABA: bereid je alvast voor…

Voorbereid je kampeervakantie ingaan doe je met deze HABA artikelen…

Met de zomer in aantocht is het hoog tijd om je kampeerspullen tevoorschijn te halen en je voor te bereiden op een geweldige kampeervakantie. Of je nu van plan bent om met je camper of caravan te reizen, een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen een geweldige kampeerervaring en een teleurstellende trip. Gelukkig biedt HABA een uitgebreid assortiment aan handige kampeerartikelen. In deze blog gaan we dieper in op twee artikelen die handig zijn voor zowel de zomer als de winter. Let op! Na het lezen van deze blog kan het zelfs zo zijn dat deze twee artikelen een vaste plek krijgen op je kampeerchecklist! 

wintercamperen met haba wintercamperen met haba

Handige HABA kampeerartikelen die een vaste plek verdienen op je kampeerchecklist!

VASTE WATERAFVOER
Veel campings hebben comfortplaatsen met een waterkraan plus afvoer. Je kúnt daar elke keer de vuilwatertank – of bij oudere caravans: de afvoeremmer – legen, maar handiger is als je daar geen omkijken naar hebt. Dan gebruik je de HABA afvalwaterslang, in combinatie met de Hold-Up Plus haringset. Die bestaat uit een uittrekbare slang en tien stevige haringen (30 centimeter) waarmee je eenvoudig een goed aflopend traject voor de waterslang maakt. Daardoor wordt het afvalwater automatisch op het afvoerpunt geloosd. Dat doe je door de haringen op verschillende hoogtes in de grond te slaan en vervolgens de afvoerslang via de haringen naar het loospunt te geleiden. Aan de andere kant bevestig je de slang op de afvoer van de caravan met de universele adapter (17 tot 49 mm). Als drie meter lengte niet genoeg is, kun je de afvalwaterslang koppelen aan een tweede exemplaar. Doordat je de slang kunt buigen is het mogelijk een zwanenhals te maken zodat eventuele vieze luchtjes vanuit het riool worden tegengehouden. De haringen hebben een diameter van 6 mm en een scherpe punt waardoor je ze ook op een hard oppervlak de grond in kan slaan. Ze zijn goed bestand tegen weersinvloeden en als je ze opbergt in het bijbehorende etui voorkomen de rubberen dopjes op de punten schade aan vakantiespullen.

WEER EN WIND
Het tweede product dat we hier bespreken is de Bisella ‘tie down set’. Die gebruik je voor het stormvast verankeren van de voortent. De set is speciaal bedoeld voor voortenten en luifelsmet een buizenframe. De spanband gaat niet over de voortent, want daarmee kun je het tentdoek beschadigen. Daarom bevestig je de spanband aan de voorste horizontale tentstok van de voortent. Vervolgens geleid je ‘m via beide staanders omlaag naar de haringen, waar je de spanband aan bevestigt. Die haringen heb je natuurlijk schuin in de grond geslagen, onder een hoek van 45 graden – zo hebben ze de meeste grip.  Een bijkomend voordeel van deze bevestigingsmethode is dat de spanbanden niet als scheerlijnen te hoeven worden afgespannen – zo kun je er ook niet over struikelen. De Bisella afspanset wordt geleverd met twee robuuste stormbanden met gespen waarmee je de spanbanden eenvoudig op lengte brengt. In tegenstelling tot veel andere merken ontvang je bij HABA bij iedere stormband altijd twee haringen.

Meer informatie over beide artikelen? Bezoek dan de HABA website.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws