Geplaatst op: 19-01-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Winterkamperen tijdens corona heeft aantrekkingskracht

Winterkamperen tijdens corona heeft aantrekkingskracht

Was het in de afgelopen jaren al in opkomst, tijdens de coronacrisis heeft winterkamperen nog meer aantrekkingskracht gekregen. Je wilt er tenslotte toch even uit. En niet alleen in het voorjaar en de zomer is kamperen een prettige, relatief veilige manier van vakantie vieren. Met de juiste middelen is kamperen in de winter ook goed te doen.

Dit jaar geen stedentrips, wintersportvakanties of all inclusive vakanties naar de zon. Wil je er toch even uit, moet je creatief zijn. Winterkamperen is daar een van de mogelijkheden. Volgens dit artikel in De Stentor merken de campings op de Veluwe dat het inderdaad drukker is deze winter. In de maanden november en december steeg het aantal overnachtingen op de terreinen van SBB van ruim 3300 (2018) en 3500 (2019) naar dik 5500 dit jaar.

En ook op EenVandaag is te lezen dat natuurcampings in Nederland deze winter populairder zijn. En dat is niet alleen voor de mensen met een seizoensplek, ook dertigers met kampeerbusjes weten de campings te vinden.

Crua Loj

In een tent?

Kamperen in de kou: in een camper of caravan kun je het nog voorstellen. Goed geïsoleerd, kachel aan. Maar zelfs in een tent is winterkamperen mogelijk. Eerder beschreven we de Crua Loj, een vier seizoenen tent die goed tegen kou kan. Deze tent is dusdanig geïsoleerd dat deze in zomer en winter een aangename binnentemperatuur behoudt.

Bereid je goed voor

Zelf ook van plan om te gaan winterkamperen? Bereid dit avontuur dan goed voor. Mocht je gaan kamperen tijdens vrieskou, dan is het goed om wat zaken te controleren in je camper of caravan. We geven je een paar tips. Het kan natuurlijk wel lekker koud worden, zo in de wintermaanden. Maar daar hoef je helemaal geen last van te hebben. Zeker niet met deze tips die jou lekker warm houden.

Blijf lekker warm tijdens het winterkamperen.
Blijf lekker warm tijdens het winterkamperen.

Jouw eigen camper of caravan

Nog op zoek naar een camper of caravan? Bekijk eens ons uitgebreide, actuele aanbod. Of lees eerst nog meer kampeernieuws. Je avontuur begint bij CampersCaravans.nl.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws