Geplaatst op: 29-06-2022 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Wildboar Dama buscamper: Innovatief en duurzaam

Wildboar Dama buscamper: Innovatief en duurzaam

Het Duitse Wildboar was een van de nieuwe merken die in 2021 het licht zagen. De eersteling is een buscamper op basis van de Mercedes Sprinter, de Wildboar Dama. Met vierwielaandrijving, een 170 pk dieselmotor en automatische transmissie.

Wildboar legt de focus op innovatie, functionaliteit en duurzame materialen. Sven Konway, mede-oprichter van Wildboar: “De kampeerders van morgen zijn onze doelgroep. Daarom baseren we onze producten op innovatie, technologie, duurzaamheid van materialen en afwerking, alsmede functionaliteit in het dagelijks gebruik. Ons doel is om meer ruimte te creëren voor individualiteit.” Dat vernieuwende idee zie je terug in het interieur. Natuurlijke materialen gecombineerd met nieuwe technologieën.

De energievoorziening van de Wildboar Dama bestaat uit een 6kWh lithium-accu, aangevuld met zonnepanelen op het dak. In de keuken een 70-liter compressorkoelkast. Het blok met de elektrische kookplaat is verplaatsbaar. De zitgroep bestaat uit vier afzonderlijke draaibare stoelen rond een klaptafel. De achterste stoelen staan op vloerrails en kunnen dus worden verplaatst of uitgenomen. In de redelijk smalle Sprinter is een opvallend lang bed van 2,04 x 1,40 m gerealiseerd.

Meer kampeernieuws

Meer kampeernieuws lezen? Op ons blog vind je camper– en caravantesten, kampeertips en meer kampeernieuws. Of start je zoektocht naar je eigen camper.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws