Geplaatst op: 15-04-2021 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 4 minuten
Vijf voordelen van een buscamper

Vijf voordelen van een buscamper

Vooral de laatste jaren stijgen buscampers in populariteit. Ook op de Nederlandse wegen rijden veel (compacte) buscampers rond. En dat is niet voor niets. Met een buscamper kom je op de mooiste plekken! Wij geven je vijf voordelen van een buscamper.

1 – Goede bouw

Zoals je al kunt zien aan de naam, wordt een buscamper gebouwd op de basis van een (bestel)bus. Fiat Ducato wordt daar het meest voor gebruikt , maar ook bijvoorbeeld Mercedes Sprinter, Citroën en Peugeot. De buitenkant van een buscamper bestaat daarom uit een metalen carrosserie. En dat is heel wat steviger dan bijvoorbeeld aluminium of polyester, wat voor andere campers en caravans wordt gebruikt.

Pössl Summit Plus 600
De Pössl Summit Plus 600.

2 – Veel vrijheid

Een van de voordelen van een buscamper is dat hij compact is. Zowel in de lengte als de breedte. Daardoor kun je er makkelijk in rijden. Erg handig, zeker tijdens citytrips, of op plekken waar de wegen smaller zijn. En natuurlijk is ook parkeren makkelijker met een buscamper. Niet alleen tijdens je vakantie, maar ook voor de deur van je huis. Dat betekent dat je makkelijk even een weekendje mee weg kunt gaan: je buscamper staat tenslotte toch al voor de deur.

En wat dacht je van een mooie dagtocht? Kies een mooi natuurgebied in Nederland, geniet van de reis er naartoe en geniet op je bestemming van alle faciliteiten die je buscamper biedt. Kopje koffie is zo gezet! En ook na een feestje bij vrienden, heb je wel heel makkelijk een overnachting geregeld. Je vertrouwde bed in je eigen buscamper slaapt wel zo vertrouwd.

De slaap- en badkamer.
Slaap- en badkamer van de Dreamer Select D62.

3 – Dagelijks gebruik

Vooral compacte buscampers worden ook gebruikt voor dagelijks vervoer. Je kunt er dus voor kiezen om je personenauto in te ruilen voor een buscamper. Want daar kun je prima boodschappen mee doen, je familie bezoeken én vakantie vieren. Je hebt er vaak ook geen extra rijbewijs voor nodig, aangezien de meeste buscampers niet zwaarder zijn dan 3500 kg en er niet meer dan 8 zitplaatsen voor passagiers in zitten. Dat betekent trouwens wel dat als je een gebruikte buscamper koopt, er vaak meer kilometers op de teller staan: goed om in de gaten te houden.

Adria Twin Supreme 640 SGX
De Adria Twin Supreme 640 SGX

4 – Volledig ingericht

Veel buscampers zijn op een slimme manier ingedeeld. Dat zorgt voor voldoende comfort tijdens je kampeervakantie. Je hebt alles tot je beschikking op een paar vierkante meter. Sowieso heeft elke buscamper een dwarsbed achterin. Soms zijn er door middel van een hefbed twee extra slaapplaatsen aan de camper toegevoegd. De wat grotere buscampers hebben soms zelfs eens een toilet en/of douche. En natuurlijk is er een dinette en keuken aanwezig.

Keuken van de Dreamer.
Keuken van de Dreamer Select D62.

5 – Betaalbaar

Omdat een buscamper compact is, is de prijs daar ook naar. Andere soorten campers zijn meestal prijziger, met de luxe integraal camper in het hoogste prijssegment. Doordat buscampers vaak in de lagere prijsklasse liggen, zijn ze een ideale optie voor kampeerliefhebbers met een wat kleiner budget. Daarnaast is het brandstofverbruik vaak lager dan bij andere, grotere soorten campers.

Southwind-Vans
Southwind Vans

Je eigen buscamper

Ben je op zoek naar een buscamper? Op onze website staat een groot en actueel aanbod. Hier bekijk je het aanbod buscampers

Eerst nog meer lezen over buscampers? We hebben vele modellen voor je getest. Bekijk alle artikelen over buscampers

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws