Geplaatst op: 22-06-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Van een miskoop tot een droom

Van een miskoop tot een droom

Dirk Jacobs heeft 22 jaar geleden een niet al te verstandige aankoop gedaan. Wat toen een oneindige reparatie verhaal leek, is nu een enorme blikvanger.

Toen hij deze Buick Special uit 1958 in een advertentie van een blad zag, was die meteen verkocht. De auto was geïmporteerd uit Amerika een paar jaar ervoor en zonder enige twijfel had Jacobs hem overgenomen.

Niets vermoedend thuis aangekomen, bleek behoorlijk veel mis met zijn ‘nieuwe’ auto. Zelf geeft die toe dat je met een Buick nooit echt klaar bent, want dat is ook een deel van het avontuur. Uiteindelijk heeft het Jacobs 12 jaar gekost om de auto te krijgen zoals die nu is. Dat ging niet bepaald altijd soepel. Een belangrijk middel die hij toen had was niets minder dan de fax! Als die iets nodig had, zocht hij in een onderdelencatalogus uit Amerika bedrijven die het onderdeel aanboden en stuurde hen vervolgens een fax om een aankoop te doen.

Bij een mooie auto (die intussen helemaal als het zonnetje loopt), hoort natuurlijk ook een mooie caravan. Er zou en moest een echte Fokker bijkomen. Jacobs heeft heel lang gezocht tot hij iemand vond die hem daarbij kon helpen. De caravan hebben ze helemaal gestript en weer opgebouwd in de Amerikaanse dinerstijl.

De Buick en Fokker trekken veel bekijks aan. Er heeft zelfs iemand via de vluchtstrook het duo ingehaald om een filmpje te kunnen maken. Jacobs beschrijft het als één grote, glanzende kermis en dat maakt het daarom zo geweldig.

Meer verhalen over campers en caravans? Lees verder op ons blog.
Zelf op zoek naar een camper of caravan? Bekijk ons gehele aanbod.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws