Geplaatst op: 08-02-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Van Bike 2: de ultieme fietsendrager voor buscampers

Van Bike 2: de ultieme fietsendrager voor buscampers

Fietsen en campers vormen een gelukkig huwelijk. Even boodschappen doen of de omgeving verkennen terwijl je luifel uitgedraaid kan blijven is nu eenmaal onderdeel van het camperplezier. Het vervoer van de fietsen is echter wel een punt van aandacht. Met name voor buscampers waarbij de achterdeuren open moeten kunnen zonder een complete fietsenstalling af te hoeven breken. PLA Campers uit Noordijk introduceert daarom de Van Bike 2 fietsendrager. Een winnaar in gebruiksgemak en duurzaamheid zonder de achterdeuren overmatig te belasten.

Standaard fietsendragers zijn geschikt voor standaard fietsen. Met de toenemende populariteit van E-bikes echter blijft er van die standaard niet veel over, elektrische fietsen zijn een stuk zwaarder en daar moet de drager op berekend zijn. Een probleem is dat niet want die zijn volop verkrijgbaar. Hoe het toegenomen gewicht aan de camper moet worden bevestigd is echter een ander verhaal.

Doorgaans worden er twee stukken profiel op één deur van een buscamper gemonteerd waar de fietsendrager aan hangt. Het nadeel hiervan is dat je de deur belast op een manier waar de ontwerper van de carrosserie nooit rekening mee heeft gehouden. Overmatige slijtage aan de scharnieren of een deur die uit het lood gaat hangen kan daar het gevolg van zijn. Een forse schadepost na een verkeersdrempel die je niet gezien hebt is eveneens niet onwaarschijnlijk.

Van bike 2

De Van Bike 2 pakt dat anders aan. De basis van de fietsendrager, op maat gemaakt voor alle populaire merken buscampers, wordt niet op de deur, maar op de C-stijl van de carrosserie gemonteerd. Een plaats waar de ontwerpers van de auto wel vrede mee kunnen hebben. De scharnieren van de deur worden zo niet extra belast, de Van Bike 2 heeft eigen scharnieren. De basis is gemaakt van dikwandige gepoedercoate aluminium buizen. Loeisterk en met 25kg een lichtgewicht. Belasten van de fietsendrager kan tot 80kg.

Gebruiksgemak

In gebruik is de Van Bike 2 een uiterst aangename metgezel. Je haalt de sluitpin los, en de drager zwaait supersoepel uit. De deuren van de buscamper kun je vervolgens openen zoals je gewend bent. De drager zit op een hoogte die de grond niet kan raken wanneer je bijvoorbeeld een veerboot oprijdt. Maar ook weer niet zo hoog dat het opladen van de fietsen moeizaam is. Wanneer de camper een trekhaak heeft kun je die nog steeds gebruiken. Verder is de uitsteek van het systeem minimaal. Indien je geen fietsen te vervoeren hebt klap je de drager op waarna de camper slechts enkele centimeters langer is dan zonder de Van Bike 2.

Voor meer informatie:

PLA campers
Geerdinkweg 3a
7161 PJ Noordijk (Neede)
Info@placampers.nl
www.placampers.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws