Geplaatst op: 07-12-2023 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Vakantie met een leaseauto: hier kun je op letten

Vakantie met een leaseauto: hier kun je op letten

Een vakantie is het ideale moment om te kunnen opladen en om te genieten van een mooie bestemming. Toch komt er bij een vakantie wel het een en ander kijken; zo moet je bijvoorbeeld nadenken met welk vervoermiddel je op vakantie gaat. Je kunt bijvoorbeeld met de camper of met de auto op vakantie gaan. Wellicht heb je op dit moment een leaseauto en vraag je je een aantal zaken af, bijvoorbeeld of het wel eens mogelijk is om met een leaseauto op vakantie te gaan. Daarom zetten we hieronder op een rij waar je op kunt letten als je van plan bent om met jouw leaseauto op vakantie te gaan.

1. Check eerst wat de voorwaarden zijn

Wil je een auto zakelijk leasen en wil je hiermee op vakantie gaan? Dan is het belangrijk om je eerst te verdiepen in de regels omtrent het gebruik van een leaseauto in het buitenland. Als je bijvoorbeeld een auto leaset van jouw werkgever, is het belangrijk om te overleggen met jouw werkgever of het überhaupt mogelijk is om met de leaseauto op vakantie te gaan. Ook is het belangrijk om de voorwaarden van de leasemaatschappij te controleren omtrent het reizen. Check bijvoorbeeld hoeveel kilometers je mag rijden in een jaar.

Als je een auto leaset op basis van financial lease, is de auto economisch gezien van jou. Met financial lease heb je niet te maken met een kilometerbeperking en is het dus mogelijk om met jouw wagen op vakantie te gaan. Neem natuurlijk wel altijd een kijkje bij de voorwaarden van de leasemaatschappij, zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.

2. Verzekering en documenten

Daarnaast is het belangrijk om de verzekering van de auto onder de loep te nemen. De verzekering van de auto moet namelijk wel gedekt zijn in het land dat jij van plan bent te bezoeken. Mocht er onverwachts iets gebeuren met de auto op vakantie, dan weet je dat je kunt aankloppen bij de verzekeraar. Vergeet ook niet te kijken welke documenten je moet regelen als je op vakantie gaat, zoals een vignet en milieusticker.

3. Controleer de auto

Ook is het belangrijk om de auto van tevoren te checken, voordat je op vakantie gaat. Controleer bijvoorbeeld het oliepeil van de auto en zorg er ook voor dat je de bandenspanning nog even checkt. Je kunt bijvoorbeeld ook even de auto langs de garage brengen, zodat zij de auto voor jou kunnen checken. Zo weet je zeker dat jouw auto ready to go is!

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws