Geplaatst op: 08-12-2020 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 2 minuten
Vakantie in Nederland: recordaantal overnachtingen

Vakantie in Nederland: recordaantal overnachtingen

Vakantie in Nederland, voor veel mensen was dat dit jaar de oplossing voor toch een mooie zomer. En ons land biedt ook voldoende mogelijkheden. Niet voor niets hadden vakantieparken en campings dit jaar een recordaantal overnachtingen. Het CBS meldt dat het er zelfs meer waren dan in topjaar 2019.

Natuurlijk was dit aan het begin van het jaar, tijdens de lockdown, nog niet het geval. Toen waren er maar liefst 93 procent minder overnachtingen dan in 2019. Gelukkig konden we in de zomer wel weer genieten van onze vakantie in Nederland en dat is dus terug te zien in de cijfers.

Niet alle gebieden deden het trouwens goed, vooral in en om de Randstad bleven de boekingen achter. Provincies Noord- en Zuid-Holland zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van buitenlands toerisme. Meer cijfers en informatie op de website van het CBS.

Noord-Holland
Genieten van het strand van Noord-Holland.

Zoveel te ontdekken

Ook komend jaar is Nederland natuurlijk weer een heerlijke plek om te ontdekken. Ga bijvoorbeeld voor het ultieme eilandgevoel op de Waddeneilanden, ontdek de natuur van Friesland of bezoek deze hotspots in Midden Limburg. En wat dacht je van de prachtige stranden van Noord-Holland? Daarnaast biedt ons land vele unieke manieren van overnachten. Hier geven we je vijf gekke plekken.

Groot aanbod

Nog op zoek naar een camper of caravan waar je een vakantie in Nederland mee kunt gaan vieren? Op onze website heb je de keuze uit een groot aanbod nieuwe en tweedehands campers en caravans. Of lees je eerst nog een paar campertesten of caravantesten?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws