Geplaatst op: 30-04-2020 Geschreven door: Nofar Biran Leestijd: 2 minuten
Vakantie in eigen land of thuis blijven?

Vakantie in eigen land of thuis blijven?

Nu alle vluchten voor de komende tijd zijn geannuleerd en sommige grenzen op slot zijn, zien veel Nederlands hun komende vakanties niet gebeuren. Toch wordt door velen overwogen om vakantie in eigen land te houden. Kan dat?

Een van de vakantieverhuurders die zich voorbereidt op een stroom aan Nederlandse toeristen is Callinghe in het Noord-Hollandse Callantsoog. Zij nemen extra maatregelen om de huizen veilig te kunnen verhuren tijdens de coronacrisis. Denk hierbij aan: extra schoonmaakrondes van de vakantiehuisjes en enkel verhuren aan stellen of gezinnen.

Onzekerheid onder de consumenten

Nederlands vinden het lastig om een beslissing te nemen over de toekomstige vakanties, omdat het nog onzeker is hoe de maatregelen zich gaan vormen de komende maanden. Wel blijft de behoefte om op vakantie te gaan erg heersen. Mensen neigen meer naar privé vakantiehuisjes in rustige gebieden.

Richtlijnen RIVM

Het RIVM laat aan Hart van Nederland weten dat op vakantie gaan in eigen land mag, dit alleen wanneer reizigers zich aan de richtlijnen houden. Dit heeft invloed op campings, omdat daardoor gemeenschappelijke douche- en wasvoorzieningen gesloten blijven. Een eigen caravan of stacaravan gebruiken, is toegestaan en daarbij wel noodzakelijk.

Er wordt verwacht als reizigers zich aan alle afspraken en maatregelen houden, het geen probleem zal zijn om alsnog in eigen land op vakantie te gaan dit jaar.

Meer informatie over vakantie in eigen land vind je op Hart van Nederland.
Heb jij al een eigen camper of caravan? Of wil je oriënteren? Kijk dan op CampersCaravans.nl.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws