Geplaatst op: 19-07-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Ga goed voorbereid op vakantie

Ga goed voorbereid op vakantie

Dit jaar is de vakantie anders dan voorgaande jaren. Ook al zijn er al veel landen open voor vakantiegangers, veel mensen besluiten toch niet of in Nederland zelf op vakantie te gaan. Voor iedereen die wel naar het buitenland gaat, hier wat tips zodat je goed voorbereid de weg op gaat.

Onderzoek thuis al goed wat er wel en niet mogelijk is bij je vakantieadres. Lees het huidige reisadvies voor je bestemming en onderzoek ook wat de coronaregels daar zijn. Deze informatie vind je bijvoorbeeld op de website nederlandwereldwijd.nl. Bekijk bijvoorbeeld de reischecklist.

Tussenstops plannen

Normaal gesproken stop je onderweg wel eens voor een snack, een toiletbezoek of een lekkere kop koffie. Alleen zijn nog niet alle voorzieningen in gebruik. Het is dus erg handig om van tevoren een planning te maken hoe je gaat rijden en waar je kunt stoppen. Zodat je niet voor een dicht tankstation komt te staan. Dit kun je bijvoorbeeld uitzoeken via Google Maps.

Mondkapjes en handschoenen

Omdat het in meerdere landen verplicht is om een mondkapje en/of handschoenen te dragen, is de kans ook groot dat ze moeilijker te vinden zijn. Koop ze daarom voordat je op pad gaat, zodat je nog steeds toegang hebt tot winkels, horeca of in het openbaar vervoer. Vergeet trouwens ook niet desinfecterende handgel en papieren zakdoekjes in te pakken.

Neem voldoende mondkapjes mee voor iedereen.
Neem voldoende mondkapjes mee voor iedereen.

Wijs op reis

Nog meer tips voor jouw vakantie, vind je ook op de website van de Rijksoverheid. Daar staan richtlijnen die jou helpen om Wijs op reis te kunnen gaan. Houd je sowieso altijd aan de basisregels: Met klachten blijf je thuis en laat je je testen. Houd afstand, vermijd drukte en was vaak je handen. Het kan zijn dat de lokale regels strenger zijn, dan gelden die.

Groot aanbod

Nog op zoek naar een nieuwe camper of caravan waar je mee op vakantie kunt gaan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog een aantal campertesten of caravantesten?

 

 

 

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws