Geplaatst op: 01-04-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Tielen Campers: voor een onbezorgde kampeervakantie

Tielen Campers: voor een onbezorgde kampeervakantie

Midden in de Noord-Limburgse Peel ligt, in het centrum van het idyllische dorpje America, het camperbedrijf van Rick en Miranda Tielen. Bij velen is het dorp bekend vanwege de vakantieparken en Rowwèn Heze , maar in de camperwereld is het inmiddels een begrip vanwege het camperbedrijf Tielen Campers.

Met een showroom van 1500m2 en een grote, moderne werkplaats is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere camperbedrijven van ons land. Oorspronkelijk werd het bedrijf, in de jaren tachtig, opgericht als autobedrijf. Maar toen midden jaren 90 de verkopen stagneerden, besloten vader en moeder Tielen de overstap naar de verkoop van campers te wagen. In beginsel uitsluitend verkoop, tot al snel duidelijk werd dat het erg belangrijk was om ook het totale onderhoud hiervan te kunnen verzorgen.

Daarom werd hun zoon Rick, destijds elders werkzaam als automonteur, betrokken bij het bedrijf. Door vele opleidingen te volgen, maar vooral door te leren in de praktijk, is het hem uiteindelijk gelukt een prachtige werkplaats te realiseren om camperbezitters op alle vlakken van dienst te kunnen zijn.

Met een showroom van 1500m2 en een grote, moderne werkplaats is Tielen Campers een van de grotere camperbedrijven van ons land.
Tielen Campers is een van de grotere camperbedrijven van ons land.

Van vader op zoon

Begin 2006 is het bedrijf in zijn geheel overgegaan van vader op zoon Rick en schoondochter Miranda. Campers is hun lust en hun leven en vol overgave werken ze beiden dagelijks volop mee in het bedrijf. Rick Tielen: “Onze kracht is groot zijn door klein te blijven. Persoonlijk contact met onze klant en goed advies staat bij ons hoog in het vaandel. We willen graag dat onze klant met de juiste camper naar huis gaat. Bovendien is het belangrijk dat de klant altijd een vast aanspreekpunt heeft. Ze komen mij dan ook bij de verkoop in de showroom als in de werkplaats weer tegen”.

Ruime keuze

In de showroom staat een ruime keus in hoofdzakelijk jong gebruikte campers. Na de overname hebben Rick en Miranda zich hoofdzakelijk gericht op de verkoop van zo goed als nieuwe Carthago’s en Hymers. “Wij willen graag kwaliteit en eerlijke, mooie campers verkopen”, aldus Miranda. “Ons doel is ervoor te zorgen dat onze klant met een gerust hart van een zorgeloze vakantie kan genieten”.

“Wij willen graag kwaliteit en eerlijke, mooie campers verkopen”
“Wij willen graag kwaliteit en eerlijke, mooie campers verkopen”

Het aanbod aan indelingen is divers, dus er is voor ieder volop keus. In de werkplaats kan men terecht voor alles op het gebied van kampeerauto’s. Zowel het totale onderhoud en APK, als schadeherstel en de montage van alle denkbare accessoires. Tielen Campers voert daarbij alles in eigen beheer uit. “Wij werken uitsluitend met uitgebreid geschoold en gediplomeerd personeel. Door het blijven volgen van cursussen en bijscholing proberen we bij te blijven en continu mee te groeien met de veranderingen van de technische aspecten in onze branche”, aldus Rick Tielen.

Mede hierdoor en door de jarenlange ervaring hebben zij alle kennis in huis. Dat ze zijn aangesloten bij Bovag en Focwa schept nog eens extra vertrouwen.

De werkplaats van Tielen Campers.
De werkplaats van Tielen Campers.

Zelf ook op reis

Zelf reizen ze ook regelmatig met de camper. “Helaas te weinig” zegt Miranda met een lach, “Er moet ook nog gewerkt worden”. In de zomervakantie wordt de showroom echter voor 3 weken gesloten. Dit is meestal de rustigste periode van het jaar, dus voor hen een uitgelezen kans om rustig bij te tanken voor het naseizoen Rick: “Doordat wij veelal campers aanbieden in de hogere prijsklassen zijn het vooral de 50-plussers die ons bedrijf bezoeken. Zij trekken er met name in het voor- en naseizoen op uit wanneer het minder druk is ”.

Op zoek naar een nieuwe of jong gebruikte camper, een betrouwbaar adres voor onderhoud en reparatie of is er de wens om een camper te voorzien van iets extra’s? Loop dan gerust eens vrijblijvend binnen bij Tielen Campers in America.

Meer informatie: tielencampers.nl

Het huidige aanbod van Tielen Campers bekijk je hier. Of lees nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws