Geplaatst op: 29-08-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
The Cercle: kamperen met je fiets

The Cercle: kamperen met je fiets

Kamperen is een van de beste manieren om zelfstandig op ontdekkingsreis te gaan. Je bepaalt zelf waar je heen gaat, hoelang je blijft en wat je gaat doen. Dit kan in Nederland , maar ook in het buitenland. Met een camper óf caravan.

Een andere manier om te kamperen is met de fiets. Bij fietsvakanties denken veel mensen aan overnachten in een normale tent, maar het kan ook anders. Zo kwam een Duitse uitvinder met dé kampeerfiets: een fiets en tent in één.

The Cercle

De kampeerfiets draagt de naam The Cercle en is geproduceerd door het bedrijf Cercle The World. Het ontwerp is bedacht door Bernhard Sobitta en betreft een fiets met een rond frame. In dit frame zit een constructie met een stoel, een tafel en een bed. Een tent, die kan opgezet worden rondom het frame, beschermt je tegen regen. Daarnaast beschikt The Cercle over voldoende bagageruimte.

De fiets is op dit moment nog niet te koop: hij is nog in de testfase. Als we de social media kanalen bekijken ziet het er in ieder geval veelbelovend uit.

Mini-caravans

Naast the Cercle zijn er nog meer mogelijkheden om te kamperen met je fiets. Zo kwam de, destijds 10-jarige, Julia in 2020 met een mini-caravan voor achter de fiets. Samen met haar vader heeft ze binnen zes maanden een heuse mini-caravan gebouwd. Je leest hier meer over Julia en haar mini-caravan.

Mini caravan
Julia en haar mini-caravan

Op internet zijn er nog meer mini-caravans te vinden. Zo heeft ModyPlast een ruim assortiment van mini-caravans op hun website staan. Zij maken hun mini-caravan in drie verschillende uitvoeringen. Bekijk hier de website van ModyPlast.

De Mode Outdoor
De Mody Outdoor (Foto van ModyPlast)

Liever groter?

Liever opzoek naar een grotere caravan voor meer personen? Bekijk het huidige caravan aanbod op camperscaravans.nl. Of lees hier meer kampeernieuws.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws