Geplaatst op: 01-02-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Speedcaravan 420 Black Road

Speedcaravan 420 Black Road

Het Poolse Blyss transporttechniek is een trailerbouwer, maar maakt daar ook caravans van. De Speedcaravan 420 Black Road is het nieuwste model. Met stoere styling en dito uitrusting een caravan die om het ruige werk vraagt. De 420 Black Road is 4,00 meter lang, 2,00 meter breed en heeft een stahoogte van 1,90 meter. 

Binnenkomen vergt een flinke opstap, maar een elektrisch uitschuifbare treeplank lost dat op. Het maximaal totaalgewicht is 2.700 kilo. Het chassis met tandemas is van AL-KO. De standaard wanddikte is 25 millimeter, met 40 millimeter als optie. Dat is handig voor winterkampeerders. In  een Truma S-2000 kachel is voorzien. Het interieur is functioneel. Aan de voorkant is een keukentje geplaatst met een gasstel en een koelkast. Ernaast de toiletruimte met wastafel. Douchen doe je buiten. Achterin is een verhoogd vast bed van 86 x 200 centimeter geplaatst. De treinzit ervoor, kun je ombouwen tot een tweede slaapplaats.

Al te romantisch wordt het daarmee niet, maar wel avontuurlijk. Met een stel zonnepanelen op het dak kun je langere tijd zelfvoorzienend overleven. De Speedcaravan 420 Black Road kost € 29.900,-

Meer informatie: www.speedcaravan.de

Lume Traveler LT 540 Nordic: Ook wanneer het koud is

Met een aluminium buitenzijde lijkt de Lume Traveler enigszins op een Airstream, maar dat doet niets af aan het eigen gezicht van deze designcaravans.  De LT540 Nordic is daarbij afgestemd op koudere dagen door de buitenkeuken binnen te plaatsen. De winterharde Lume Traveler is 2,5 meter breed en bijna zeven meter loa. De wanden, het dak en de vloer zijn in de Nordic extra dik. En met zowel een verwarming als airco heb je het jaar rond een aangenaam binnenklimaat. Voor de nodige zelfvoorzienende mogelijkheden liggen op het dak zonnepanelen die er samen met de gastank voor zorgen dat je een aantal dagen zonder stroom kunt.

Het interieur van de Lume Traveler LT 540 Nordic is industrieel maar slaat daar niet in door. In combinatie met natuurlijke materialen zoals vilt en hout wordt het toch nog gezellig. Het grote panoramadak is daar natuurlijk ook debet aan. Dit kun je openschuiven, met een overweldigend buitengevoel als gevolg.

Voor de zithoek kun je kiezen uit een treinzit met een tafel óf een loungebank. Naast de zithoek is een toiletruimte, maar een douche ontbreekt. Er is echter wel in een buitendouche voorzien.

De Lume Traveler LT 540 Nordic is verkrijgbaar vanaf 114.950 euro. Voor meer informatie: www.lumetraveler.com

LMC Tandero: Scandinavisch design met Japanse invloed

Wat er gebeurt als je Japans design combineert met aardse invloeden uit Scandinavië laat de LMC Tandero zien. De nieuwste caravanserie van deze Duitse fabrikant, biedt het beste uit twee werelden.

Scandinavisch design is vooral eenvoudig en functioneel De Japanse interieurstijl kenmerkt zich weer met donkere kleuren, rust en sereniteit. De combinatie van deze stijlen heet Japandi: een minimalistisch en functioneel, maar tegelijkertijd ook warm en rustgevend interieur. De hoekige meubels zijn greeploos. Ronde elementen maken er een samenhangend totaalbeeld van. Boven de bedden is de ondergaande zon te zien. De zachte verlichting, open rekken en de rolgordijnen van natuurlijke vezels zorgen voor een huiselijke sfeer.

De LMC Tandero is verkrijgbaar met aluminium wanden en velgen en wordt standaard geleverd met een as van 1500 kilo. Er zijn vijf indelingen. De 500 E en 510 E hebben allebei twee enkele bedden.

De 430 D en 480 D zijn geoptimaliseerd voor twee personen. De 500 K tenslotte heeft een dwarsbed voorin en een stapelbed achterin, wat hem bij uitstek geschikt maakt voor gezinnen. Verkrijgbaar vanaf € 26.300 euro voor de 430 D. Meer informatie: www.lmc-caravan.com

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws