Geplaatst op: 10-06-2020 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 2 minuten
Sanitair Campings Eerder Open

Sanitair Campings Eerder Open

Het sanitair op campings in Nederland mag vanaf 15 juni weer open. Dat heeft het kabinet zojuist besloten. Eerder stond de heropening gepland voor 1 juli. “Wat we juist willen is dat mensen hun vakantie een beetje spreiden, en dan moeten die toiletgebouwen natuurlijk open zijn”, aldus minister Hugo de Jonge  van Volksgezondheid. Er kan dus weer zonder beperkingen geboekt worden. Vanaf 15 juni zijn toeristen uit de meeste Europese landen ook weer welkom in Nederland.

Over het algemeen snappen camping eigenaren ook wel dat er maatregelen gelden vanwege het coronavirus. Maar toch bleven ze zitten met een prangende vraag: Wat is het verschil tussen bouwmarkten, supermarkten en camping sanitair? Als niemand dat kan uitleggen is het draagvlak voor een dergelijke regel minimaal.

drukte op de camping

Eigen sanitair

Sinds alle maatregelen van kracht zijn, zijn op vele campings de sanitaire voorzieningen op slot gedaan. Ook het zwembad en indoor speelparadijsjes waren dicht. En dat heeft grote gevolgen gehad. De meeste mensen komen naar een camping met een eigen tent of caravan. En die hebben meestal geen eigen sanitair. Dus blijven ze weg.  De meeste campings stonden reeds in de startblokken om weer open te gaan, inclusief looprichtingen in de washokken, pompjes desinfectiemiddel en het dicht laten van enkele douches.

Lobby HISWA RECRON

Brancheorganisatie HISWA-RECRON snapt niet waarom de ruim 2600 aangesloten campings niet meteen de deur van de sanitaire gebouwen mogen openen. Directeur Geert Dijks: “Als het op 15 juni kan, waarom dan niet nu? Het aankomende weekend wordt het mooi weer en dat loopt de sector dan mis.”

Volgens de organisatie hebben de kampeerbedrijven sinds de lockdown al zeker 140 miljoen euro aan verlies geleden. De HISWA-RECRON gaat de 25 veiligheidsregio’s benaderen om te lobbyen dat toiletgebouwen deze week nog weer open kunnen. De veiligheidsregio’s hebben daar het laatste woord in.

Meer informatie: www.hiswarecron.nl

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws