Geplaatst op: 26-06-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Ruimtewonder van Southwind

Ruimtewonder van Southwind

Southwind Vans heeft een ruimtewonder op de markt gebracht op basis van de Ford Transit Custom. De buscamper is ca. 25 cm breder dan de VW T6.1. Zo kan op een railsysteem een zitbank voor drie personen met Isofix worden geïnstalleerd.

Het verschuiven en vergrendelen van de zitbank gaat gemakkelijk in elke positie en is zonder gereedschap makkelijk te doen. Op deze manier kunnen wel vijf fietsen in de kofferruimte met vijf zitplaatsen voorin het voertuig. Onderweg kunnen er in totaal zeven personen zitten, dankzij de installatie van twee afzonderlijke stoelen achterin of voorin. De tafel kan verder worden verplaatst om bij de zitbank te betrekken. Met een lengte van 4,97 meter is de Ford korter dan de VW California, maar is hij ca. 4 cm hoger.

Ruimtewonder van Southwind

Naar eigen smaak

De grootte van het tafelblad, de planken in de kast, de kleur van de gordijnen en van de kastelementen kunnen per persoonlijke smaak worden aangepast. Met een volledig ingerichte camper is de totale opbergruimte ongeveer 437 liter. Daarnaast is er nog een compressor koelkast en vriezer met in totaal 40 liter inhoud. Ook is er in de meubilering ruimte gecreëerd voor een Porta Potti. Voor de watervoorziening van de pantry en de buitendouche worden jerrycans gebruikt.

Drie watertanks

Om een langere, zelfvoorzienende reistijd mogelijk te maken kunnen er drie watertanks van 16 liter vers water worden meegenomen. Om opslagruimte te creëren kunnen de jerrycans ook weer worden verwijderd. Het aantal slaapplaatsen is voor vier personen. Boven in het uitklapbare dak slaap je op een oppervlakte van 1,90 m bij 1,25 m. In het woongedeelte beneden overnacht je op de gewatteerde zitbank met een grootte van 1,90 m x 1,35 m. Naast de basisuitrusting zijn er nog tal van opties beschikbaar, zoals bv. automatische transmissie, zonnepanelen, satteliet tv en nog veel meer.

Meer informatie over de Southwind Vans: www.south-wind.de

Groot aanbod

Nog op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog een aantal campertesten of caravantesten?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws