Geplaatst op: 02-10-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Ruige Peugeot Boxer 4×4 Concept

Ruige Peugeot Boxer 4×4 Concept

Op de Parijse beurs Véhicules De Loisirs laat Peugeot steevast iets bijzonders zien. Was dat op de vorige edities de Rifter 4×4 Concept, voor de editie van dit jaar heeft Peugeot de Boxer omgetoverd tot een stoere buscamper. Net als de Rifter wordt ook de Boxer 4×4 Concept door offroadspecialist Dangel voorzien van een vierwielaandrijving.

Peugeot Boxer 4×4 Concept

Om de camper volledig geschikt te maken voor ruige omstandigheden zet Peugeot er ook speciale BF Goodrich terreinbanden onder en heeft de camper een 30-50 mm grotere bodemvrijheid. Je kunt de Peugeot Boxer instellen op tweewielaandrijving of vierwielaandrijving waarbij de achteras nog een Lock-modus heeft.

Peugeot Boxer 4×4 Concept

Duurzame Peugeot Boxer

Geheel passend bij de hedendaagse milieubewuste camperbezitters heeft Peugeot veel aandacht aan de duurzaamheid besteed. De vloer van de Boxer 4×4 Concept is bijvoorbeeld vervaardigd uit volledig gerecycled materiaal. Uiteraard voldoet de dieselmotor van de Peugeot Boxer 4×4 aan de laatst geldende Euro6D-TEMP norm. De Boxer 4×4 Concept heeft daarvoor een BlueHDi 165 motor met een riant koppel van 370 Nm. Het vermogen wordt via een handgeschakelde bak met 6 versnellingen naar de wielen overgebracht.

Peugeot Boxer 4×4 Concept

Nieuw interieur

De Boxer 4×4 Concept heeft niet alleen een stoer uiterlijk, Peugeot heeft ook het interieur van de camper een dito look gegeven. Wit, meerdere tinten grijs en mintgroen. Helaas is er nog niet veel bekend over de indeling. Maar volgens de foto’s is er voorin, waarin een tweedelige tafel zien is, een standaard zitgroep. Deze heeft volgens Peugeot drie zitplaatsen. Achterin zal zich ongetwijfeld het bed bevinden. Opklapbaar zodat de off road camperaars daar bijvoorbeeld een mountainbike in mee kunnen nemen.

Peugeot Boxer 4×4 Concept

Verder geeft Peugeot aan dat er ook achterop fietsen mee kunnen worden genomen. En op het imperiaal past uiteraard nog een kano of surfboard. Wanneer je op pad gaat, kun je vertrouwen op het standaard negen inch touchscreen met navigatiesysteem en carkit. Er zijn ook twee HD multiview camera’s om de directe omgeving goed in de gaten te houden.

Peugeot Boxer 4×4 Concept

Meer informatie: Peugeot.nl

Op zoek naar een Peugeot camper? Kijk dan op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws