Geplaatst op: 11-06-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Recordaantal campers en caravans verkocht

Recordaantal campers en caravans verkocht

De populariteit van campers en caravans groeit onverminderd door. In april melden we al dat de 150.000ste camper werd verkocht, inmiddels is er in 2021 een recordaantal caravans en campers verkocht: maar liefst 20.000! Dit blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC.

Tot en met mei werden er in 2021 ruim 60 procent meer campers en 25 procent meer caravans verkocht, zowel nieuw als tweedehands. Dat betekent dat er in Nederland meer caravans en campers zijn dan ooit.

Dat deze manier van vakantie vieren geliefder is dan ooit, is ook te merken in de showrooms. Dit is bijvoorbeeld te lezen op de website van het Brabants Dagblad. Het is voor dealers in deze tijd een uitdaging om voldoende aanbod te hebben, omdat alles ook zo weer verkocht is. En de levertijd voor een nieuwe camper (naar eigen wens ingedeeld) is gemiddeld ongeveer een jaar, zo is in dit artikel te lezen.

Ook in 2021 is de camping een favoriete vakantiebestemming.
Ook in 2021 is de camping een favoriete vakantiebestemming.

Vakantie op de camping

De BOVAG constateert daarom dat veel Nederlanders waarschijnlijk deze zomer op de camping gaan doorbrengen. Door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen was dit vorig jaar al een favoriet. Vooral toen het sanitair op campings gesloten was, bleken caravans en campers met eigen voorzieningen razend populair. Die ontwikkeling zet zich dit jaar dus door.

Nog op zoek?

Op CampersCaravans.nl kun je zoeken in een ruim aanbod caravans en campers. Zowel tweedehands als nieuw, van particulieren en dealers. Bekijk hier ons aanbod.

Mocht je nog op zoek zijn naar een prachtige kampeerbestemming, laat je dan inspireren door deze artikelen.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws