Geplaatst op: 16-10-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 2 minuten
Rapido weer terug bij Mercedes

Rapido weer terug bij Mercedes

Het Franse kwaliteitsmerk Rapido is in 1948 ontstaan uit de creatieve geest van Constant Rousseau, een meubelmaker die verknocht was aan hout en dagelijks met verschillende soorten werkte. Voor zijn eigen vakantie ontwierp en maakte hij in 1961 een vouwcaravan van stof op een chassis, die de rest van het jaar dienst kon doen als gewone aanhanger.Inmiddels is de Rapido groep onstuimig gegroeid en viert Mercedes een come back

Drie Generaties Rapido

Pierre ROUSSEAU kwam in 1976 in het bedrijf van zijn vader werken. Deze begon al heel snel met het ontwerpen van campers. Het eerste model zag het daglicht in 1983 als Randonneur 410. In 2014 treedt Nicolas Rousseau in de voetsporen van zijn vader Pierre en wordt commercieel manager. De passie voor het product heeft de derde generatie weten te strikken.

Rapido

Een Europese Groep

De Rapido Groep heeft zich verder uitgebreid met de merken Esterel (1993), mobilhomes van Rapidhome (1998), Fleurette (2005), Itineo (2006), Campereve (2009), Westfalia (2010), Dreamer (2014), P.L.A./Giottiline (2016), Wildax (2017) en Stylevan (2017). Ondanks de flinke omvang is Rapido nog steeds een familiebedrijf waar met zorg voor detail op ambachtelijke wijze gewerkt wordt.

Rapido

Mercedes

Rapido’s nieuwe serie M is geïnspireerd op de mooiste modellen en luidt de comeback in van de Mercedes Sprinter bij Rapido. Deze serie is beschikbaar in twee verschillende indelingen. Met een XXL bed of lits-jumeaux. Het zal je verrassen wanneer je de premium uitrustingen en karakteristieke stijl nader bekijkt. Een strakke en kenmerkende voorkant, een exclusief interieur en een dashboard zoals in een auto. Met de Serie M rijd je rond als een ster.

Meer informatie: www.rapido-camper.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws