Geplaatst op: 23-06-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Ram 1500 Pickup: ultieme grijskenteken caravantrekker

Ram 1500 Pickup: ultieme grijskenteken caravantrekker

Het in Amsterdam gevestigde Dusa brengt een aantrekkelijke caravantrekker op de markt. Een full size Ram 1500 Pickup met een trekhaak die nergens bang voor is. Ideaal als grijskenteken kampeermiddel waar je het hele jaar door van kan genieten, ook wanneer het even geen vakantie is.

Een Ram Pickup met een 5,7L V8 is zo ongeveer het beste wat in deze klasse verkrijgbaar is. Gemaakt in de USA door de uitvinders van de pickup. En met een prijsstelling waar je heel veel auto voor krijgt. De Ram heeft een dubbele cabine waar je met vijf man riant in kan reizen. Zowel de chauffeur als de passagiers ontbreekt het aan niets. Er is hoofd- en beenruimte in overvloed en ook de achterste zitrij is verstelbaar tot in een lounge stand. Het koetswerk telt 4 deuren waarmee de Pickup in te zetten is als een volwaardige personenauto waar je echter nog veel meer mee kan dan alleen mensen vervoeren.

Populair in USA

Vroeger heette de Ram nog Dodge Ram, maar om de merknaam nog sterker te maken is het tegenwoordig enkel Ram, onderdeel van de Fiat Chrysler groep. Begin 2018 kreeg de pickup een stevige restyle, waarmee niet alleen het uiterlijk, maar ook de technologie weer helemaal van deze tijd is. Voor het Nederlandse straatbeeld is een pickup zoals de Ram geen zeldzaamheid meer, maar in de USA zijn ze pas echt populair. Daar wordt een Ram 1500 net zo makkelijk verkocht als een Astra alhier. Toch kent de soort een groeiende schare trouwe aanhangers. Terecht, want een pickup kan ook in Nederland reuze handig zijn. Niet voor niets is een Ram, waar je een flink gewicht achter kan hangen, een gewilde metgezel van botenhandelaren die maar al te vaak iets zwaars een trailerhelling op moeten trekken. Dat maakt de auto als caravantrekker onverslaanbaar.

Kenmerken Ram 1500 Pickup

Imposant, degelijk en veelzijdig zijn de belangrijkste kenmerken van een Ram 1500 Pickup. Een auto die je het gevoel geeft alles aan te kunnen. De laadbak biedt heel veel ruimte, en in het interieur is daarnaast ook nog eens 150 liter opbergruimte te vinden. Van dubbele deurvakken tot een gigantische middenconsole en ruimte onder de omklapbare zitting van de achterbank. Overal kan je dingen kwijt. Een 15 inch laptop past gewoon in de middenconsole. USB aansluitingen om smartphones op te laden zijn er in overvloed. Je kunt zelfs een iPad draadloos laden. De Ram 1500 is duidelijk een auto waar de ontwerpers goed hebben gekeken naar wat de inzittenden allemaal op hun wensenlijstje hebben staan.

Het basisblok van de atmosferische 5,7 liter grote V8 wordt al lange tijd toegepast in een brede range automobielen. De motor is gekoppeld aan automaat met acht versnellingen die fijn op het gas reageert. De bak is er snel bij met terugschakelen en de HEMI V8 is krachtig genoeg om meer dan vlot door het verkeer te boulderen. De specs zijn dan ook indrukwekkend: 400 pk, 555 Nm en een sprint naar de 100 van rond de 7 seconden. De topsnelheid is begrensd op 170 km/u.

Ram 1500 Pickup

Verbruik23

Het verbruik is fors, een behoorlijk gewicht en 8 cilinders zijn daar debet aan. Maar daar is ook een oplossing voor. LPG wordt door Dusa vrijwel altijd ingebouwd. De twee grote nadelen van LPG tellen namelijk niet voor een RAM 1500. De tank kan makkelijk als onderbouw worden weggewerkt zonder enig ruimteverlies. En voor een grijs kenteken geldt de hogere wegenbelasting niet. Een Ram 1500 Pickup is dan ook vooral interessant om zakelijk te rijden. De BPM en BTW worden wel bepaald, maar niet betaald. En dat is winst. Met een basisprijs van € 59.000.- is de Ram daarmee een aantrekkelijk alternatief voor een standaard bus van de zaak.

Meer informatie: www.dusa.nl

Groot aanbod

Nog op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog een aantal campertesten of caravantesten?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws