Geplaatst op: 02-11-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Polar caravans: nieuw uiterlijk en indelingen

Polar caravans: nieuw uiterlijk en indelingen

Het Zweedse caravanmerk Polar heeft een nieuw uiterlijk. Ook zijn er twee indelingen toegevoegd. Beide met een riante rondzit voorin en een badkamer over de complete breedte achterin.

De nieuwe Zweedse Polar caravans zien er heel anders uit. Maar niet het interieur. Dat is nagenoeg gelijk gebleven. Wel zijn er twee ruime en interessante indelingen toegevoegd. De kleinste van de twee nieuwelingen is de Polar 620 BFWA. De grotere Polar 730 BFCD heeft een Frans bed en een stapelbed voor de kinderen. Beide modellen de keuken in het midden van de caravan.

Een caravan uit Zweden is uiteraard wintervast. Ook typisch Zweeds is de grote keus in uitrustingsniveau en indelingen. De Polar caravans zijn standaard 2,5 meter breed en zijn er in acht verschillende lengtes, van 5,20 tot 8,40 meter. Er zijn vier verschillende slaapkamervarianten om uit te kiezen in de Original-, de Selected- of de Customized-serie. En dan zijn we er nog niet. Er zijn ook nog zeven gunstig geprijsde Edition-modellen. Deze zijn gebaseerd op de Original-variant. Ze lopen in lengte uiteen van 5,60 tot 7,30 meter. De meest belangrijke extra’s zitten er al in. Optioneel kun je in deze Polar caravans nog kiezen voor een 170 liter-koelkast. De Edition-modellen beginnen rond de € 42.500,-.

Bij Polar zijn de wanden van de caravan 42 millimeter dik. De vloer zelfs 51 millimeter. Voor de isolatie is EPS toegepast. Het dak ligt over de zijwanden om kans op lekkage uit te sluiten. De huishoudaccu maakt dat de Polar caravans 2022 ook offgrid zijn te gebruiken. Via een zeven inch tablet stuur je de verschillende functies aan. De verswater- en afvalwatertank zijn standaard verwarmd.

Meer informatie: www.polar-caravan.nl

Op avontuur

Zin om eropuit te gaan, maar nog geen eigen caravan? Bekijk hier het huidige aanbod. Of bekijk hier het huuraanbod. Liever meer kampeernieuws lezen? Bekijk ons blog.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws