Geplaatst op: 07-05-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Perspectief op zomervakantie: campings open per 1 juli

Perspectief op zomervakantie: campings open per 1 juli

Na de persconferentie van gisteravond beginnen de kampeerliefhebbers in Nederland weer een beetje te dromen van een zomervakantie. Per 1 juli mogen de campings open. Natuurlijk wel onder de voorwaarde dat het coronavirus onder controle blijft. En de bekende voorschriften (zoals de 1,5 meter afstand) gehouden kunnen worden.

Mochten er nu alleen nog mensen kamperen die de beschikking hadden over eigen sanitair, per 1 juli kan iedereen weer kamperen. Op de website van de Rijksoverheid staat beschreven dat dan alle gemeenschappelijke wc’s en douches op de campings en vakantieparken weer open kunnen gaan, mits het virus onder controle blijft.

Dit is goed nieuws! Want hoewel we misschien niet naar het buitenland op vakantie kunnen, in Nederland zijn gelukkig veel prachtige vakantiegebieden en mooie campings. En nu ook terrassen en horeca in Nederland weer open mogen per 1 juni, is er weer meer ruimte voor een mooie zomervakantie.

Kamperen in Nederland
Nederland heeft gelukkig vele mooie campings.

Reactie Hiswa-Recron

Hiswa-Recron had deze datum echter liever nog eerder gezien dan 1 juli. De versoepeling van de coronamaatregelen noemen ze teleurstellend en de datum onacceptabel. “Naast de Pasen en de meivakantie wordt nu ook Hemelvaart en Pinksteren door de neus van onze ondernemers geboord. We hadden nog hoop om het seizoen deels goed te kunnen maken, maar dat lijkt nu ver weg”, aldus Geert Dijks, directeur Hiswa-Recron. De komende tijd zullen ze deze datum aanvechten, wie weet met succes, zodat we nog eerder naar de camping kunnen.

Groot aanbod campers en caravans

Nog op zoek naar een nieuwe of tweedehands camper of caravan om mee te gaan kamperen? Bekijk ons grote aanbod. Of oriënteer je op de markt door een aantal campertesten of caravantesten te lezen.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws