Geplaatst op: 25-05-2020 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 3 minuten
Opblaasbare daktent

Opblaasbare daktent

Een opblaasbare tent boven op je auto. Het Nederlandse bedrijf Fjordsen heeft dit concept gemaakt. Een opblaasbare tent die op het dak van de auto kan worden gemonteerd. Zo kan elke niet-fanatieke kampeerder toch makkelijk kamperen met de auto. Een zeer handige uitvinding als je het ons vraagt!

De Rooftop XL tent zou volgens Fjordsen op zo’n beetje alle auto’s moeten passen, zodat elk soort avonturier makkelijk gebruik kan maken van de Rooftop XL. Hele kleine koekblikjes past deze tent helaas niet op maar voor middelgrote auto’s is deze tent geen enkel probleem. Voor grotere auto’s zoals SUV’s is het al helemaal geen probleem en zelfs elektrische auto’s zouden deze daktent moeten kunnen dragen volgens Fjordsen.

Fjordsen Rooftop XL Tent
Fjordsen Rooftop XL Tent op middelgrote auto

Maar de meeste daken van auto’s mogen toch vaak maar max 80 kilo dragen? Volgens Fjordsen kan een autodak zo’n 200 tot 400 kilo dragen. Dit vanwege het als de auto stil staat, dan kan de auto veel meer dragen. De Rooftop XL Tent past dan ook op elke auto die minstens 60 kilo kan hebben.

Eenmaal opgeblazen is de tent 220 bij 220 cm en 130 cm hoog. De tent is ontworpen voor gezinnen die op kampeervakantie gaan maar veel willen rondtrekken. Er passen namelijk twee volwassenen en twee kinderen in de tent.

De tent heeft alle voorzieningen van geen gewone tent die zich meestal op het grafveldje nestelt. Zo heeft hij 4 ramen, een ingang met ritssluiting en is hij geschikt voor ieder weertype. Veel werk zal je niet aan de tent hebben, hij is namelijk binnen drie minuten opgeblazen. De elektrische luchtcompressor blaast de tent automatisch op. Ideaal voor een gezin met jonge kinderen.

Fjordsen Rooftop XL binnenkant
Fjordsen Rooftop XL binnenkant

De Fjordsen Rooftop XL tent is te koop vanaf 2.650 euro, inclusief oprolbare ladder en luchtcompressor om de tent mee op te blazen.

 

Meer lezen over deze Rooftop XL tent van Fjordsen? Bekijk dan de tent op de website.

Zelf nog opzoek naar een daktent? Bekijk dan ons aanbod op CampersCaravans.nl!

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws