Geplaatst op: 01-10-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
Oktober Kampeermaand: dé kampeermaand van het jaar

Oktober Kampeermaand: dé kampeermaand van het jaar

Ondanks dat de Kampeer & Caravan Jaarbeurs dit jaar niet door kan gaan, is oktober ook dit jaar dé kampeermaand van het jaar. Je kunt alsnog op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de kampeerbranche, doordat ruim 100 kampeerbedrijven tijdens deze maand najaarsshows houden. En natuurlijk vind je ook op CampersCaravans.nl de hele maand oktober lekker veel artikelen met het laatste kampeernieuws

De landelijke Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok vorig jaar een recordaantal van bijna 50.000 kampeerliefhebbers naar Utrecht. Het belangrijkste kampeerfeestje verschuift nu naar de ruim 100 kampeerbedrijven die de hele maand oktober najaarsshows houden. Op die manier kun je op een veilige manier kennismaken met de nieuwste modellen, primeurs en aanbiedingen. Ben je benieuwd naar alle deelnemers en over welke bedrijven en showrooms meedoen? Kijk dan hier.

Populairder dan ooit

Kamperen is populairder dan ooit – steeds meer jonge gezinnen ontdekken de vrijheid van het buitenleven en de voordelen die dat biedt voor kinderen in alle leeftijden. Door de coronacrisis kreeg kamperen de afgelopen maanden zelfs nog een duwtje in de rug doordat hotel- en vliegvakanties onder druk staan. Met de auto – of camper – kun je gaan en staan waar je wilt en er is geen veiliger plek om de anderhalvemetersamenleving aan te houden dan op de camping. De kampeerplekken bieden volop ruimte en privacy en daarnaast bepaal je zelf of je in contact wilt komen met andere kampeerders.

kampeermaand

Dat heeft geresulteerd in de groeiende populariteit van kamperen: nooit eerder werden er zoveel caravans, vouwwagens, tenten en campers verkocht. In sommige maanden steeg de caravanverkoop met 25 procent ten opzichte van diezelfde maand vorig jaar en bij de campers werden zelfs verkooppieken van 80 procent geregistreerd. Met name Nederlandse campings zaten afgelopen zomer overvol, ook met nieuwe kampeerders die bijvoorbeeld een camper of caravan hebben gehuurd die vanuit een glampingaccommodatie kennismaken met het kampeerleven.

Met de najaarscampagne ‘Oktober Kampeermaand’ lanceert de kampeerbranche een landelijk evenement waarbij ook nieuwe kampeerders kunnen kennismaken met de mogelijkheden van vakanties met de vouwwagen, tent, caravan of camper. Ook zijn er demonstraties met caravanmovers (waarmee je de caravan zonder duwen en trekken op de kampeerplek zet), satellietsystemen voor tv-ontvangst in heel Europa, airconditioners voor campers en caravans en allerlei andere toebehoren.

Op vakantie met de caravan

Altijd je eigen ‘huisje’ bij je: je eigen bed, je eigen badkamer met toilet. Als je plannen hebt voor de aanschaf van een caravan let je op het aantal slaapplaatsen, op de indeling van de caravan – er zijn heel veel mogelijkheden! – en op de uitrusting: veel merken hebben speciale actiemodellen die voor een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. In de showroom laat je je adviseren over welke caravan het beste bij je past én of hij goed matcht met de trekauto. Want dat is natuurlijk ook belangrijk: wat mag je auto trekken? Veel caravans mag je al trekken met je gewone B-rijbewijs! Benieuwd naar een eigen caravan? Bekijk ons gehele aanbod.

kampeermaand

Reizen met de camper

“De reis is belangrijker dan de bestemming”, zeggen veel camperliefhebbers. Ben je in de markt voor een camper? Laat je dan goed voorlichten over de verschillende soorten. Buscampers zijn ideaal als je met z’n tweetjes op pad gaat, alkoofcampers hebben vaak 6-7 slaapplekken (ideaal voor families), halfintegraalcampers zijn de meest verkochte modellen en integraalcampers hebben nog meer ruimte. Populair zijn de indelingen met enkele bedden: die hebben een makkelijke instap maar je tovert ze ook heel makkelijk om tot een (heel!) groot tweepersoonsbed. Een eigen camper altijd gewild? Klik hier voor het aanbod campers.

camper

Helemaal hip: de vouwwagen

Terug van weggeweest: de vouwwagen! In slaap vallen met de geur van katoen, wakker worden met het geluid van de vogeltjes. Maar wel slapen op lattenbodems en comfortabele bedden. Het opzetgemak van de moderne vouwwagen is in de afgelopen tien jaar drastisch verbeterd. Vouwwagen wegen maar een paar honderd kilo en passen achter bijna elke auto. Je kunt gewoon in je binnenspiegels het verkeer achter je in de gaten houden en qua brandstofverbruik (en rijgedrag) merk je niet eens dat er iets achter de auto hangt. Ook zo’n hippe vouwwagen? Bekijk ons assortiment.

vouwwagen

Lekker basic: op vakantie met de tent!

Grassprieten tussen je tenen, op je hurken water koken voor je eerste bakkie koffie: voor veel mensen is dat kamperen zoals het bedoeld is. Lekker basic, improviseren zonder de luxe van thuis. De tent bied je alle vrijheid en er zijn heel veel soorten die materialen. Kunststof tenten zijn vaak lichter dan katoen, maar die hebben juist weer een fijner binnenklimaat doordat het materiaal ‘ademt’. Een trend van de afgelopen jaren: de opblaasbare tent waarbij de tentstokken zijn vervangen door luchtslangen. En de stoere daktent die je gewoon op het dak van je auto kunt zetten!

Tent

Voor inspiratie over kampeergebieden en tips, kun je kijken op CampersCaravans.nl of op www.camp-to-go.nl. Verder lezen over kampeergadgets, unieke kamperen of camper en caravan testen? Kijk hier.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws