Geplaatst op: 24-03-2022 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Nomadic Office: thuiswerken in een Peugeot Boxer

Nomadic Office: thuiswerken in een Peugeot Boxer

Het thuiswerk advies wegens de coronapandemie is vervallen. En sinds woensdag (bijna) alle overige maatregelen. Hybride werken wordt door vele werkgevers als het nieuwe normaal gezien. De meeste werknemers hebben een home office geïnstalleerd. Anderen nog niet helemaal. Atelier JMC heeft zelfs een oude Peugeot Boxer omgetoverd tot zo’n home office: Nomadic Office. 

Atelier JMC is een Franse designstudio opgericht in 2011. Eén van hun laatste projecten is de Nomadic Office: een mobiele werkplaats. We schreven al eerder over het gebruiken van je camper of caravan als kantoor, zoals in de Nissan Office Pod. Nu komt daar de Nomadic Office bij.

CAD-tekening

Het omtoveren begon met het scannen van het interieur van het voertuig met een 3D-laser en het maken van een CAD-tekening van het koetswerk van het voertuig. Dit is een Computer-Aided Design tekening: een tekening gemaakt door gebruik van computers.

Foto van Yankodesign.com   

Interieur

Een uitschuifbaar systeem, gemaakt van hout, bepaalt de indeling in de Nomadic Office. De oude Peugeot Boxer bestaat uit een eethoek (met keukentje), een slaapplek en een werkruimte. Ook heeft de Boxer een toilet, deze bevindt zich achter de bestuurdersstoel. Het bed en de eettafel kunnen worden opgeklapt wanneer deze niet gebruikt worden, ideaal voor ruimte besparing dus!

Aan opbergruimte geen gebrek in de Peugeot. De bus beschikt over meerdere opbergvakken en aan de hangende rekken kun je je kleding ophangen.

Foto van Yakodesign.com

Technisch

De Nomadic Office heeft twee zonnepanelen op het dak van elk 330 Watt. Daarnaast heeft het twee watertanks van 80 liter voor schoon water en voor het zuiveren van afvalwater. Met behulp van isolatie en een dieselverwarmingssysteem is er een ideale temperatuur binnen in de bus.

Je eigen home office

Nog op zoek naar je eigen home office? Bekijk het volledige aanbod van campers en caravans. Of lees het laatste kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws