Geplaatst op: 29-09-2023 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 5 minuten
NKC Camperverzekering: Kies voor de beste Polisvoorwaarden

NKC Camperverzekering: Kies voor de beste Polisvoorwaarden

Als grootste camperclub van Europa heeft de NKC ruim 45 jaar ervaring in het behartigen van belangen voor camperbezitters. Deze jarenlange expertise vormt mede de basis om de beste verzekeringen te ontwikkelen en continue te verbeteren. Zo is onlangs de NKC Camperverzekering vernieuwd waarmee de polisvoorwaarden zijn verbeterd en de premie is aangescherpt.

Ieder jaar blijkt weer wat er allemaal kan gebeuren wanneer je op reis bent. Denk maar eens aan de extreme weersomstandigheden in Italië en Slovenië afgelopen zomer. Hagelstenen zo groot als oliebollen en desastreuze overstromingen. Er is hierdoor voor vele honderden miljoenen euro’s aan schade ontstaan. Vakantiegangers konden hun reis niet voortzetten, campers en caravans moesten worden gerepatrieerd. Schade en onkosten waar je maar beter verzekerd voor kunt zijn. Daarbij hebben de meeste camperaars wel eens ondervonden hoe gemakkelijk een schade kan ontstaan met forse financiële gevolgen. Alleen al door een paaltje over het hoofd te zien kan een schade ontstaan die het vakantieplezier geen goed doet. Met pech kun je natuurlijk ook te maken krijgen. Maar gelukkig kun je je voor schade en pech goed verzekeren. Met de NKC Camperverzekering staat een goede dekking centraal.

Wanneer je met een camper op reis gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat veiligheid altijd voorop staat. Neem daarvoor een aantal veiligheidsartikelen mee zoals een brandblusser, EHBO-kit, veiligheidsdriehoek en reflecterend hesje. In sommige landen zijn veel van deze artikelen zelfs verplicht. Sla ook belangrijke telefoonnummers en andere gegevens op. Denk hierbij aan de alarmcentrale van je verzekering en zorg dat het polisnummer bekend is.

Onderhoud

Een goed onderhouden camper geeft de kleinste kans op pech of schade. Vergeet hierbij de banden niet. Er zijn verzekeraars die voorschrijven dat banden na een maximum aantal jaar vervangen moeten worden. De NKC adviseert na 6 jaar banden te vervangen. Zorg er verder voor dat je de voorgeschreven onderhoudsbeurten laat uitvoeren bij een garage met de juiste kennis van zaken.

Verzekeringsvormen

Bij een camperverzekering kun je kiezen uit de WA-verzekering, de WA + beperkt casco- verzekering of de WA + uitgebreid casco (allrisk) verzekering. De WA-verzekering is de verplichte basisverzekering en dekt schade die je met je camper aan anderen toebrengt. De WA + beperkt casco dekt daarnaast ook schade aan je eigen camper die veroorzaakt is door brand, diefstal, storm, hagel en ruitbreuk. Bij de WA + uitgebreid casco (Allrisk) ben je aanvullend ook nog verzekerd voor schade aan je camper wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt.

Pechhulp

Als je met pech langs de weg staat met je camper, kan het inschakelen van pechhulp veel stress en problemen wegnemen. Je kunt dan snel en professioneel geholpen worden om het probleem op te lossen. Als je met je camper niet meer verder kunt rijden, door bijvoorbeeld bandenpech, maak je gebruik van pechhulp. Het niet functioneren van bijvoorbeeld een koelkastlampje of een lek in de douchecabine vallen hier niet onder. De periode dat pechhulp geldt is niet overal gelijk. Bij sommige verzekeraars is dit bijvoorbeeld maar 120 dagen. Bij de NKC ben je vanaf cascodekking standaard goed verzekerd voor pechhulp, staan wij 24/7 voor je klaar, ook bij uitval van je camper in eigen woonplaats.

Inboedel

Schade door diefstal komt helaas steeds vaker voor. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om dieven buiten de deur te houden. Denk bijvoorbeeld aan extra sloten. Met een NKC Camperverzekering profiteer je van een ruime korting op een slot van BearLock®. Mocht er toch iets gestolen worden, dan is de inboedeldekking in de nieuwe NKC Camperverzekering verhoogd naar € 6000.-

Schadeherstel

Verzekeraars werken vaak met een schadeherstelnetwerk. De NKC vormt hier geen uitzondering op. Vaak is het eigen risico binnen zo’n netwerk scherper en profiteer je van extra goede service. Zo bedraagt het eigen risico binnen het NKC-netwerk € 0. Maar wat als je liever gebruik maakt van een andere reparateur buiten het netwerk? Dan is het goed om te weten dat je daar vaak ook terechtkunt. Houd er wel rekening mee dat het eigen risico dan vaak wat hoger is.

Wat biedt de NKC Camperverzekering nog meer

De NKC-camperverzekering biedt uitkomst wanneer er onderweg iets gebeurt. De opzet is om je simpelweg te ontzorgen en weer op weg te helpen.  Daarom is pechhulp geen aparte module maar ben je vanaf WA + beperkt casco hiervoor automatisch ruim verzekerd. De verzekering is verder vooral vernieuwd om camperaars de best mogelijke dekking en voorwaarden te bieden. Zoals vervangend vervoer, tot 28 dagen een vervangende camper tot € 250 p.d. Ook de nieuwwaarderegeling is verruimd naar 7 jaar, voorheen 5 jaar, en dat tegen maximaal 125% van de oorspronkelijke nieuwprijs. De bijbehorende premie is concurrerender maar de nieuwe opzet is vooral gericht op verbetering van de dekking.

Leden met een bestaande NKC Camperverzekering profiteren vanaf hun nieuwe termijn volgend jaar automatisch van de vernieuwde camperverzekering.  Kijk voor meer informatie en de premieberekening op NKC Camperverzekering | Voor onbezorgd camperplezier – NKC

Als lezer van CampersCaravans Magazine profiteer je van € 75 cashback wanneer je een NKC Camperverzekering afneemt. Hoe werkt dit? Klik hier en maak vrijblijvend een premieberekening. Vul bij stap 2 de promotiecode CC75 in. Deze promotiecode is geldig t/m 30 november.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws